Orice suma poate contribui la salvarea vietii lui Teo! O adolescenta de 16 ani are urgent nevoie de ajutor

Dată publicare: 12-09-2016 14:09
Dată actualizare: 15-09-2016 04:54


Teodora Balan

Teodora Balan este o adolescenta de 16 ani, din Barlad, al carei prim succes rasunator a fost acela ca a terminat clasa a VIII-a ca sefa de promotie.

Inteligenta sa peste medie este recunoscuta, iar pofta de a invata nu este niciodata diminuata, mai ales ca, pentru ea, vacanta este un prilej de maxima plictiseala.

Cu aceeasi pasiune, Teodora deseneaza si picteaza. Are simtul umorului si nu e foarte greu sa o faci sa rada.

Asa vrea Teodora sa se prezinte in fata lumii: o fiinta solidara, cu pofta de viata si puternica.

Singura care se straduieste din rasputeri sa o contrazica este o boala cumplita si rara, care s-a abatut in viata ei la varsta de doi ani, dar pe care Teo s-a incapatanat sa o infrunte si sa vorbeasca despre ea cat mai putin.

Se numeste Sindromul Marfan si principala sa grija este sa o schilodeasca: sa-i strimbe oasele, sa-i deplaseze organele interne, sa-i fure vederea, sa-i ia respiratia si, daca se poate, viata.

Scopul final al acestei boli cumplie este de a face aorta sa explodeze.

Sindromul Marfan afecteaza tesutul conjunctiv, adica tesutul elastic din organism care face legatura dintre diferite organe si componentele acestora. Acest sindrom se caracterizeaza prin dilatarea aortei la baza (prima parte a principalei artere care transporta sangele de la inima in restul corpului), disfunctii ale valvelor inimii, dislocarea cristalinului, miopie si prin alungirea extremitatilor – maini, picioare.

Existenta acestui sindrom creste riscul de dezvoltare pentru urmatoarele afectiuni: scolioza, cifoza, deformari ale piciorului, formarea unei cavitati la nivelul pieptului.

Teodora le are pe toate acestea. A fost operata de cate doua ori la ambii ochi. Coloana este atat de deformata (scolioza), incat corsetul special care i-a fost recomandat acum cativa ani, a devenit inutil. Deviatia i-a deplasat un rinichi undeva catre mijlocul spatelui, iar la ultima ecografie un plaman nu s-a mai vazut. Sindromul Marfan a facut-o pe Teo de nerecunoscut.

Pentru a se salva, Teodora are nevoie urgent de interventie chirurgicala. Suma necesara este de 12.000 de euro, la care se adauga inca 1.000 de euro, analizele pre-operatorii.

Fara solidaritatea celor ce citesc aceste randuri, Teo nu are nicio sansa. Familia ei este una modesta, doar tatal munceste, mama fiind nevoita sa stea permanent langa ea, caci Teo cade din picioare cand se asteapta mai putin.

Teodora vrea sa traiasca, sa studieze si, desi este o capacitate intelectuala, vrea sa ramana aici, in Romania, spre a se pune la dispozitia celor care au nevoie de ea.

Orice suma, cat de mica, poate contribui la salvarea vietii lui Teo!

O puteti ajuta prin intermediul Asociatiei “SALVEAZA O INIMA”!

Cod de inregistrare fiscala: 31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWiFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botosani

Asociatia ii roaga pe cei care fac donatii sa specifice numele beneficiarului!
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO