Vinurile ecologice, noul trend pe piata bauturilor alcoolice
Pentru prima oara in Romania putem sa gustam la masa de Craciun, vinuri ecologice 100% romanesti.
Vorbim despre un produs fabricat din struguri netratati cu pesticide sau cu alte substante chimice. Deocamdata, pe piata se vand trei soiuri de vin ecologic: Feteasca, Chardonnay si Merlot, iar o sticla costa cel mult 32 de lei.
Dar ca sa fiti siguri ca ceea ce cumparati este cu adevarat un vin ecologic cititi cu atentie eticheta. Acolo ar trebui sa figureze asa numitul certificat ecologic obtinut de companie dupa ce productia a fost monitorizata de specialistii din Ministerul Agriculturii.
Astfel, producatorul nu are voie sa trateze chimic strugurii, iar in pamant se admit numai ingrasamite organice. In plus la imbuteliere nu se pun conservanti sau coloranti. E bine de stiut ca aspectul licorii se schimba.
Gustul este insa acelasi, chiar mai bun, ne asigura producatorii. In Romania trei companii mari intentioneaza sa produca sau produc deja vinuri ecologice.