Surpriza de care au avut parte medicii și pacienții de la Spitalul Municipal din Oradea

Ultima actualizare: 22-12-2020 17:59

Au fost momente emoţionante la Spitalul Municipal din Oradea, unde fiecare zi este o luptă cu virusul Sars-CoV-2.

Zeci de brăduţi împodobiţi cu lumini au fost aşezaţi în formă de inimă în curtea instituţiei, în aşa fel încât să poată fi văzuţi de toţi cei din spital.

Evenimentul a fost unul cu totul special. Organizatorii spun că au dorit să le aducă aminte tuturor celor care se află în lupta cu virusul că numai împreună pot învinge.

Camelia Pășcui, coordonatoarea asociaţiei „Sănătatea ta" - organizatoarea evenimentului: „Mi-am dat seama că, între cadrele medicale, pacienţi şi familiile celor care, din păcate, au pierdut lupta cu acest virus, există o legătură. Această legătură este ritmul inimii. Medicii şi pacienţii nu ştiu de acest eveniment, este un eveniment - surpriză. Aşa cum spuneam, vrem să fie un fel de răsplată pentru ceea ce fac şi o speranţă."

Pacienţii şi cadrele medicale au privit de la geam spectacolul nocturn. La surpriză a contribuit şi unul din medicii care a participat la misiuni de voluntariat în Italia şi Moldova.

dr. Alin Suciu, medic specialist AŢI: „Este un brăduţ pe care îl ofer tuturor cadrelor medicale, care au luptat, împreună cu noi în această perioadă, dar şi tuturor pacienţilor care au reuşit să treacă cu bine peste această boală. Sigur că sunt sentimente de profundă recunoştinţă faţă de toţi colegii mei - medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri."

În tot acest timp, medicii şi asistentele de la urgenţa spitalului erau la datorie. Într-un moment de pauză, cei aflaţi de gardă au ieşit să salute participanţii la eveniment.

Călin Barabaș, director de îngrijiri medicale Spitalul Municipal Oradea: "Această inimă coincide, astăzi, cu ziua în care Comisia Europeană a aprobat vaccinul şi, parcă ca şi o binefacere pentru toată lumea, speram să ducem lupta asta cu pandemia, până la final."

În timpul ceremoniei, nu au fost uitaţi nici cei care n-au reuşit să treacă peste boală.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO