Veioza umana si cartea manufacturata, adevaratele comori realizate din deseuri. Romanul care transforma hartia in arta

09-11-2014 20:56


Cine s-ar fi gandit ca in era internetului, cand caietele aproape ca sunt o raritate, hartia poate fi transformata in opera de arta?

Si totusi, un mester roman nu s-a lasat coplesit de tehnologie si bine a facut, pentru ca din mainile lui ies adevarate comori.

Veioza umana si cartile manufacturale sunt primele obiecte ecologice pe care vrea sa le scoata pe piata, iar comenzile vin mai ales de peste hotare.

Punctul de atractie al oricarei locuinte poate fi veioza umana, facuta din hartie lucrata manual care se muleza pe trupul cumparatorului.

Intr-o perioada in care un click rezolva orice problema, Razvan Supuran se incapataneaza sa ne aminteasca ce valoare uriasa are hartia. Initial, a convins o asociatie din Norvegia sa il sponsorizeze cu 65 de mii de euro. Apoi, s-a angajat sa realizeze produse ecologice si sa recicleze sute de tone de hartie. S-a specializat in corpuri de iluminat si obiecte de decor, deseurile fiind principalele sale materiale de lucru.

"Hartia reciclata manual. Sunt doar deseuri refolosite pentru a face o hartie noua. Marea provocare de a propune pietei o serie de produse ecologice, facute exclusiv din hartie manuala. Este gaselnita pe care am reusit sa o coc in ultimii ani pentru a arata si a promova mai departe, culmea, altceva, cartea manufacturata", explica Razvan.

E adevarat, insa, ca preturile acestor obiecte unicat, sunt de doua, trei ori mai mari decat cele ale produselor de serie.

VIDEO PROTVPLUS.RO