Vaslui: In doua scoli niciun elev nu a luat note de promovare la simulari; ISJ face ancheta

Ultima actualizare: 16-03-2014 06:53
elevi, bacalaureat 2014, simulare

Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a inceput controale la 2 scoli din judet unde niciun elev nu a obtinut note de promovare la simularile testelor nationale, precum si la alte 5 unitati de invatamant unde promovabilitatea a fost sub 10%.

Potrivit reprezentantilor ISJ Vaslui, controlul dispus de institutie vizeaza doua scoli din localitatile Coroiesti si Salceni unde niciun elev nu a reusit sa obtina note de promovare la simularile testelor nationale, dar si alte cinci gimnazii din judet unde promovabilitatea a fost sub zece la suta.

"In urma inspectiilor, se vor stabili planuri de masuri urgente ce trebuie luate de conducerile unitatilor de invatamant. Pe langa dezbaterea si analiza rezultatelor de catre profesori impreuna cu elevii si dirigintii acestora, vor fi tinute meditatii la clasa cu copii, iar apoi se vor relua simularile la nivelul fiecarei unitati de invatamant. Evident, toate scolile cu rezultate slabe vor intra intr-un program de monitorizare a Inspectoratului Scolar", a declarat, joi, pentru corespondentul Mediafax inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

In judetul Vaslui, doar peste 40% dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la simularea evaluarii nationale au obtinut medii peste 5, iar 77,41% dintre acestia nu au reusit sa ia note de trecere la matematica.

Doar 48,8% dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la simularea evaluarii nationale au obtinut medii peste 5, respectiv 66,95% la Limba romana si 30,4 la suta la Matematica, Ministerul Educatiei recomandand efectuarea unor ore de pregatire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO