Vânzările de șorici cresc fulminant în această perioadă. Cât costă un kilogram
Fie că se vinde la metru sau la kilogram, natural sau fiert în condimente, şoriciul are atât de mulţi adepţi încât vânzările la acest produs cresc şi cu 300% în această perioadă.
Cum recunoşti un român în luna decembrie? Nimic mai simplu. O să comande la restaurant platoul tradiţional cu sorici, cârnaţi, caltaboş şi de ce nu...piftie. Deşi costă între 70 şi 90 de lei vânzările se triplează.
Amelia Moldovan, administrator carmangerie: "În perioada asta este foarte căutat șoriciul de porc, nu facem faţă, de aceea luăm şi comenzi în magazin şi a doua zi le aduce."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sorici găsim şi în supermarketuri, la caserolă sau la kilogram. Cel fiert, pentru piftie, costă un leu kilogramul. Cel fript în sare - 20 de lei. Urechile de porc sunt ceva mai scumpe - 35 de lei kilogramul.
Şoriciul este vedetă şi într-o carmangerie din Alba. Măcelarul îl îmbrăca în sare şi îl prăjeşte bine. Aici un metru de sorici costă 20 de lei.
Ţăranii recunosc şi ei că au mai mult de lucru. Şi ne învaţă că godacul trebuie bine pârjolit, iar pielea rasă până se curăţa complet. Cei care nu folosesc paie, nu obţin un sorici aşa fraged şi delicios. Dar, fiecare cu gusturile lui.
Să vedem şi şoriciul gătit după o reţetă spaniolă. Expandat, adică prăjit în untura şi pudrat cu paprikă, se vinde la pungă, în loc de floricele.
Însă cine e născut şi crescut la oraş prinde imediat gustul chipsurilor din piele de godac. Un kilogram costă 55 de lei.