Urmarile protestelor: 1.000 de elevi din Bucuresti nu au mediile incheiate
UPDATE: In timp ce peste trei milioane de copii din toata Romania au intrat deja in vacanta mare si se bucura de ea, in jur 1.000 de elevi de la doua licee din Bucuresti stau cu emotia examenelor.
Liceenii nu sunt insa din categoria celor lenesi. 3 dintre profesorii lor au refuzat sa le treaca notele in catalog in semn de protest. Culmea este ca nu fac asta pentru ca li se vor reduce salariile asa cum ne-am astepta, ci ca sa oblige inspectoratul sa le anuleze niste sanctiuni disciplinare primite in trecut.
Acum, copiii sustin doua examene ca sa li se incheie situatia scolara. Lasand la o parte disconfortul de a veni la scoala cand ceilalti sunt in vacanta, elevii de clasa a 8-a riscau sa rateze admiterea la liceu, iar cei de clasele a 12-a bacalaureatul.
Alegeri 2024
12:53
Candidați la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Potrivit inspectorului general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, trei profesori de la liceele "George Cosbuc" si "Gheorghe Sincai", doi de istorie (soti si sotie in licee diferite) si unul de educatie fizica au refuzat sa incheie situatia la invatatura pentru elevii din clasele la care predau.
"O profesoara ne-a amenintat sa nu ne atingem de tezele ei. In acest context, scolile au desemnat o comisie de examinare care, incepand de luni, va evalua elevii", a aratat inspectorul Alexandrescu.
"Pentru ca profesorii care au refuzat sa incheie situatia la invatatura sunt de istorie si educatie fizica, ei au fost inlocuiti cu profesori de aceeasi specialitate. Copiii vor sutine o proba scrisa, care dureaza 90 de minute si una orala. Apoi le va fi incheiata situatia la invatatura pentru semestrul al doilea", a explicat oficialul.
Daca protestul va fi declarat ilegal, dascalii risca sa fie dati afara din invatamant. Vineri unul dintre profesorii in cauza declara ca asa cum unui om bolnav nu poti sa ii ceri sa vina la catedra, nici grevistii nu sunt obligati sa isi tina orele.
Anul scolar incheiat pe 11 iunie a fost unul dintre cei mai agitati de pana acum pentru cei peste trei milioane de prescolari si elevi din invatamantul preuniversitar.
Acestia au fost nevoiti sa faca fata grevelor spontane sau de masa, mitingurilor, probelor noi la examene si peste toate unei noi legi a educatiei.