Statii desfiintate scoase la inchiriat. Cum arata o halta pe care CFR spera sa obtina 300 RON/luna

08-08-2011 17:53


Decat sa stea ani intregi in paragina si sa se prabuseasca intr-un final, mai bine sa devina locuinte pentru cei care chiar au nevoie. CFR a hotarat sa inchirieze sau chiar sa vanda unele halte modeste sau statii desfiintate.

In multe foste gari, din localitatile mai mici, sunt deja chiriasi.

Domnul Atanasie a lucrat pana nu demult la CFR si acum sta cu chirie intr-o fosta gara. "Locul e foarte placut. Dezavantajele sunt singuratatea care e in zona si faptul ca aprovizionarea se face la Lugoj, alimentele si toate acestea.." - spune el.

Zgomotul trenurilor nu il deranjeaza: e obisnuit de-o viata cu ele. Si in ultimii ani, nici nu mai circula garnituri ca in vremurile de glorie ale CFR-ului.

Intr-un alt sat de langa Lugoj, doamna Lidia traieste si ea linistita. A inchiriat aproape toata fosta halta Paru si si-a amenajat o casuta in toata regula.

Majoritatea cladirilor CFR sint inca racordate la apa si curent, iar chiriasii platesc intre 80 si 300 de lei pe luna, in functie de spatiu. Alti banateni au reusit sa cumpere cantoanele CFR la preturi incomparabile cu cele din satele din imprejurimi.

Dintre cele peste 200 de halte din Timis, 26 au fost vandute si alte 23 inchiriate ca locuinte - dar numai in locurile unde trenurile nu mai opresc. 

Tags: cfr, locuinte, chiriasi,

VIDEO PROTVPLUS.RO