Rezultate surprinzatoare in ancheta de la strandul Reghin. Ce au aratat probele de apa

08-08-2011 17:47


Apar rezultate suprinzatoare in ancheta facuta la strandul din Reghin, dupa ce 14 copii si un tanar de 21 de ani au ajuns duminica seara la spital intoxicati cu clor.

Probele luate au aratat ca totul e in regula, chiar si dupa mai multe examinari.

Autoritatile au atunci doua ipoteze: fie copiii au inhalat din alta parte dezinfectant, fie administratorii au diluat repede apa ca sa scape basma curata.

Prima varianta, usor stiintifico-fantastica, este ca un angajat a scapat pe jos un bidon cu dezinfectant, in cladirea de langa bazin, lasata cu geamurile deschise. Iar copiii sa se fi intoxicat doar trecand prin dreptul ferestrelor.

Dupa 24 de ore de la incident, inspectorii inca n-au deslusit misterul. Cert e ca 15 persoane au ajuns ieri la spital, cu tuse, varsaturi, ameteli, probleme de respiratie si iritatii pe piele. Ba chiar un copil de aproape 3 ani a fost preluat de ambulanta in stop cardio-respirator. Din fericire, medicii l-au stabilizat pe drumul spre spitalul din Tirgu Mures. Pana si medicii s-au gandit la clor, dupa simptome.

O alta varianta ar fi cu putinta doar daca administratorul bazinului ascunde ceva: e posibil ca, intre ora 18:00, cand li s-a facut copiilor rau, si ora 19:00, cand s-au luat primele probe de apa, sa fi dat drumul la apa curata in bazin, ca sa se acopere orice urma.

Din fericire, toti pacientii au fost deja externati, fara complicatii. Si, pana se va lamuri situatia, strandul va ramane inchis.

VIDEO PROTVPLUS.RO