Un profesor de sport pedaleză zeci de km pentru a ajunge la ore în școlile din 2 sate: „Nu e ușor”

Dată publicare: 26-02-2021 16:04
Dată actualizare: 26-02-2021 17:30


profesor

În Bistrița, un profesor de sport ne oferă o lecție impresionantă de omenie și devotament.

Profesorul pedalează 40 de kilometri pentru a ajunge la ore în școlile din două sate. Pe ploaie sau ninsoare, pentru el, bicicleta este singurul mijloc de deplasare. Localnicii îi cunosc deja traseul, iar copiii îl așteaptă de fiecare dată, cu nerăbdare, în sălile de clasă.

Ștefan are 35 de ani și este profesor de educație fizică la două scoli gimnaziale din județul Bistrița-Năsăud, în Chețiu și Jimbor.

Între cele două localități este o distanță de 20 de kilometri. După ce își termină cursurile în prima localitate, profesorul se urcă pe bicicletă și pedalează mai bine de o oră pentru a ajunge la copiii din cea de-a doua. Aici învață 16 elevi de gimnaziu.

Tânărul spune că sportul înseamnă sănătate și chiar dacă nu are la dispoziție un alt mijloc de transport, bicicleta este cea mai bună opțiune pentru el.

Dascălul nu are permis de conducere, dar nu se plânge nicio clipă și crede că lecția lui poate fi un exemplu și pentru copii.

Ștefan Medeșan, profesor sport: „Plec de la Chețiu la Jimbor cu bicicleta, pentru a ține acolo orele de educație fizică și sport. Sunt în jur de 20 de kilometri și fac în jur de o oră, o oră și ceva, în funcție de cât de mult mă țin picioarele. Săptămâna trecută am fost și la -9 grade și pentru a ține o oră de educație fizică trebuie să faci sacrificii.”

Localnicii îl recunosc deja când trece prin sate și îi admiră rezistența fizică.

Localnic: „Un pic e dureros și iarna. În orice caz, nu e ușor, 20 de kilometri zilnic, dacă e nevoit, ca să meargă.”

Localnică: „Are ochelari negri și nu i se cunoaște fața. Nu e ușor, cu siguranță, dar face sport. Tinerilor le place sportul.”

Reporter: „Știți cine trece pe aici?”

Mamă elev: „Profesorul de sport.”

Reporter: „Și unde merge?”

Mamă elev: „La Jimbor Fânațe, unde e profesor de sport la copii.”

Reporter: „Știți de unde vine cu bicicleta?”

Mamă elev: „Din Chețiu. Vine șase sate.”

Reporter: „Îl vedeți trecând pe aici?”

Mamă elev: „Da, totdeauna cu bicicleta.”

Ștefan este profesor de educație fizică de cinci ani și, pentru că nu este titular, este astfel nevoit să își împartă timpul la mai multe școli.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO