Un animal rar reîncepe să apară în România. Imaginile surprinse de câțiva pescari

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Unul dintre animalele rare de la noi, după ce a fost vânat excesiv pentru blană, reîncepe să apară în mediul său natural.

Este vorba despre enot, cunoscut drept "câinele deltei", adus în Europa la începutul secolului douăzeci de ruşi şi răspândit şi în zona de est a României. Un exemplar foarte simpatic a fost filmat de un grup de pescari zilele trecute, în Delta Dunării.

Animalul a apărut între Uzlina şi Isac, în apropierea unui grup de pescari care, iniţial, nici nu au ştiut cu cine au de-a face.

Pescarii l-au filmat şi şi-au făcut selfie-uri cu el, iar câinele enot a căpătat tot mai mult curaj.

Localnicii spun că este vorba despre un exemplar acomodat cu turiştii, deşi, ca specie, enotul este un animal sfios şi apare rar în preajma oamenilor.

Mădălin Şerban, biolog: "Specia a fost crescută pentru blană în fosta Uniune Sovietică, au evadat câteva exemplare din crescătorii, iar o parte din ele au ajuns, evident, şi în România. Ultimul exemplar pe care l-am văzut recent a fost chiar în Brăila, a fost capturat de colegii de la Grădina Zoologică, iar momentan se afla în colecti Grădinii Zoologice din Brăila."

Enotul este omnivor, iar specialiştii cred că originile lui sunt în Asia. În ţara noastră, după anii 50, a fost vânat foarte mult pentru blană, iar animalul a ajuns pe cale de dispariţie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO