Un agent sef de la Brigada Rutiera a Capitalei, retinut dupa a fost prins luand mita 8.000 de euro

18-11-2013 14:19


politisti

Un agent sef de la Brigada Rutiera a Capitalei - Biroul Accidente Usoare Sector 1, a fost retinut, dupa ce a fost prins luand mita 8.000 de euro de la o persoana cercetata penal.

Politistul ii promisese ca va interveni la un procuror pentru a dispune o solutie favorabila acesteia.

Astfel, procurorii l-au retinut pe Aurel Mihai, agent sef adjunct de politie la Brigada Rutiera - Biroul Accidente Usoare Sector 1, pentru trafic de influenta si au cerut luni instantei arestarea lui preventiva, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, la inceputul lunii noiembrie, agentul sef adjunct de politie Aurel Mihai ar fi cerut 8.000 de euro de la o persoana cercetata intr-un dosar pentru infractiuni privind circulatia rutiera, spunand ca banii vor fi dati procurorului de caz pentru a da o solutie favorabila acesteia.

Ulterior, in timpul unei intalniri care a avut loc la sediul Brigazii Rutiere - Biroul Accidente Usoare Sector 1, Aurel Mihai i-ar fi spus aceleiasi persoane, martor denuntator in cauza, ca cei 8.000 de euro ceruti vor ajunge la procurorul de caz.

Mihai Aurel a fost prins in flagrant, duminica, in timp ce primea 8.000 de euro de la denuntator.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa decida daca Aurel Mihai va fi arestat preventiv sau va fi cercetat in libertate pentru trafic de influenta.

La flagrant au participat procurori de la Parchetul Tribunalului Bucuresti si ofiteri de la Serviciul Anticoruptie Bucuresti, actiunea fiind sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO