UE vrea sa reduca zgomotul in trafic. Autoturismele, etichetate ca electrocasnicele zgomotoase


Ultimul update: Luni 11 Februarie 2013 07:09
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2013 19:24
Categorie: Stiri Sociale

Pe o planeta tot mai poluata, Uniunea Europeana vrea sa eticheteze autoturismele ca pe electrocasnicele zgomotoase si sa reduca pe cat posibil zgomotul din trafic.

Asa ca industria de profil va fi obligata sa faca automobile cat mai silentioase. Motivul invocat de autoritati este cat se poate, de serios. Larma din marile orase ne imbolnaveste de inima si de nervi.

o masina cu multi cai putere produce peste 100 de decibeli. Un zgomot asurzitor, dar extrem de apreciat de iubitorii automobilelor sport.

Culmea, nici autoturismele romanilor de rand nu sunt foarte silentioase.

De altfel, fiecare model este testat cu dispozitive speciale de producator inainte sa fie scos la vanzare.

Fie ca este vorba de o masina sport sau de una obisnuita, la o viteza de 50 de kilometri la ora si o turatie medie trebuie sa produca cel mult 74 de decibeli, spune in prezent legislatia europeana.

Din cauza autoturismelor nu mai avem liniste in case si am devenit tot mai nervosi.

Specialistii recomanda ca nivelul decibelilor din camera de zi sa fie de 40 de decibeli. Din pacate, intr-un apartament in centrul Bucurestiului limita de zgomot este depasita si cu 20-30 de decibeli.

Legea care ii obliga pe constructori sa isi clasifice masinile in functie de zgomotul produs a fost votata deja de Parlamentul European. Pentru a intra in vigoare trebuie sa fie acceptata si de Consiliul Uniunii Europene.

Tags: ue, zgomot, autoturisme,

Bucuresti, orasul cu cel mai mare grad de poluare fonica din UE. Primaria trebuie sa vina cu solutii
Blocurile noi de la marginea Bucurestiului, un cosmar pe timp de iarna. ZERO grade in dressing
VIDEO PROTVPLUS.RO