Trei kilometri de carnati s-au intins pe mese la Sfantu Gheorghe!
Atat au masurat impreuna carnatii pe care i-au fabricat cele 70 de echipe inscrise in concursul de profil de la Sfantu Gheorghe.
Au rivalizat specialitati pregatite dupa retete din toata tara, dar si din strainatate, iar juriul a decis ca are nevoie de o noapte intreaga ca sa poata stabili castigatorii.
Din bunatatile condimentate a gustat si ministrul turismului, Elena Udrea, care a recunoscut ca ispita a fost mai puternica decat grija pentru silueta.
Concurenti au primit de la organizatori cate 10 kilograme de carne - materie prima si doua ore - ragaz s-o prepare. N-au lipsit condimentele, pe care fiecare carnatar le-a dozat dupa reteta sa secreta. Specialisti in carnati au dovedit ca sunt si cativa suedezi care s-au inscris in concurs.
Cum totul era delicios, iar juriul in incurcatura, la notare a contat si modul de prezentare a carnatilor, cand unii concurenti au punctat decisiv, fie prin muzica, fie prin costumatie.
Duminica, dupa o noapte de deliberari, juriul va anunta echipa castigatoare. Aceasta va participa la festivalul international al carnatilor, organizat la toamna, in Ungaria.
La Teliu, langa Brasov, localnicii au gatit altfel de carne, tot hranitoare, dar fara pic de grasime. De... melc, provenita din crescatoriile aflate aici.
Cele 30 de ferme de melci din Teliu merg ca pe roate, spun crescatorii. Aproape toti melcii lor ajung in restaurantele din strainatate, unde cunoscatorii platesc si cateva zeci de euro pentru un meniu savuros.