Trei kilometri de carnati s-au intins pe mese la Sfantu Gheorghe!

×
Codul embed a fost copiat

Atat au masurat impreuna carnatii pe care i-au fabricat cele 70 de echipe inscrise in concursul de profil de la Sfantu Gheorghe.


Au rivalizat specialitati pregatite dupa retete din toata tara, dar si din strainatate, iar juriul a decis ca are nevoie de o noapte intreaga ca sa poata stabili castigatorii.

Din bunatatile condimentate a gustat si ministrul turismului, Elena Udrea, care a recunoscut ca ispita a fost mai puternica decat grija pentru silueta.

Concurenti au primit de la organizatori cate 10 kilograme de carne - materie prima si doua ore - ragaz s-o prepare. N-au lipsit condimentele, pe care fiecare carnatar le-a dozat dupa reteta sa secreta. Specialisti in carnati au dovedit ca sunt si cativa suedezi care s-au inscris in concurs.

Cum totul era delicios, iar juriul in incurcatura, la notare a contat si modul de prezentare a carnatilor, cand unii concurenti au punctat decisiv, fie prin muzica, fie prin costumatie.

Citește și
Mancare
Pofticiosi, uniti-va! S-a deschis un targ culinar eco in Bucuresti

Duminica, dupa o noapte de deliberari, juriul va anunta echipa castigatoare. Aceasta va participa la festivalul international al carnatilor, organizat la toamna, in Ungaria.

La Teliu, langa Brasov, localnicii au gatit altfel de carne, tot hranitoare, dar fara pic de grasime. De... melc, provenita din crescatoriile aflate aici.

Cele 30 de ferme de melci din Teliu merg ca pe roate, spun crescatorii. Aproape toti melcii lor ajung in restaurantele din strainatate, unde cunoscatorii platesc si cateva zeci de euro pentru un meniu savuros.
 

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Poftiti de gustati salam de magar si pate de iepure!
Poftiti de gustati salam de magar si pate de iepure!

Salam de magar, pate de iepure, branza veche de peste 3 ani. Iar pentru cei cu gusturi mai traditionale a fost pusa la fiert cea mai mare fasole cu ciolan pe care a vazut-o vreodata Bucurestiul. Toate udate cu palinca, cu ardei iute si vin cu miere.

Pofticiosi, uniti-va! S-a deschis un targ culinar eco in Bucuresti
Pofticiosi, uniti-va! S-a deschis un targ culinar eco in Bucuresti

Pentru toti cei care vor sa manance si sa traiasca sanatos exista solutii. Pot incerca un iaurt traditional polonez sau o branza traditionala din Cipru. Langa aceste bunatati, merge de minune si un pahar de vin italienesc sau din Basarabia.

Dulciurile care nu ingrasa, branza sau mierea, vedetele targului eco
Dulciurile care nu ingrasa, branza sau mierea, vedetele targului eco

Mare agitatie in centrul Clujului, unde fermierii i-au invitat pe cumparatori la targul de produse 100% naturale. Clientii nu s-au lasat asteptati.

Recomandări
Este oficial. Coaliția PSD-PNL-UDMR îl va susține pe Crin Antonescu la Președinția României: ”Este o situație de criză”
Este oficial. Coaliția PSD-PNL-UDMR îl va susține pe Crin Antonescu la Președinția României: ”Este o situație de criză”

Este oficial. Liderii PSD, PNL, UDMR şi ai grupului minorităților au anunțat, luni, că au căzut de acord să susțină un candidat comun la președinția României în persoana lui Crin Antonescu, fost președinte al liberalilor.  

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Belgrad. Proteste față de liderii Serbiei, după tragedia din gara Novi Sad
Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Belgrad. Proteste față de liderii Serbiei, după tragedia din gara Novi Sad

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică, la Belgrad, pentru a le cere liderilor sârbi să îşi asume responsabilităţile în dosarul prăbuşirii acoperişului gării din Novi Sad. 

Târgul de Crăciun din Craiova, cel mai lăudat din România, are prețuri ”ca afară”. Cât a ajuns să coste un banal porumb fiert
Târgul de Crăciun din Craiova, cel mai lăudat din România, are prețuri ”ca afară”. Cât a ajuns să coste un banal porumb fiert

Pentru că sunt ademenitoare, gustările, dulciurile și băuturile calde au mare succes la târgurile de iarnă. Cei care vin cu familia cheltuiesc și 100 de lei la o singură plimbare, doar ca să-și facă micile pofte.