Tragi-comedie intr-un sat din Galati. De ce s-au impartit localnicii in doua tabere si se cearta, dupa asfaltarea unui drum

Dată publicare: 10-05-2015 08:41
Dată actualizare: 12-05-2015 06:55


Situatie tragi-comica intr-un sat din Galati, unde asfaltarea unui drum comunal, i-a impartit pe localnici in doua tabere.

Soseaua a fost inaltata cu mai bine de o jumatate de metru, asa ca multi se plang ca nu isi mai pot scoate masinile din curte. Optimistii se bucura, insa, de realizarile autoritatilor locale, pe principiul: "Macar s-a facut ceva'', chiar daca toata povestea a costat un milion de euro.

Cei mai gospodari de pe ulita au iesit dimineata sa dea la lopata si sa isi improvizeze rampe in dreptul portilor.

Localnic: "Ne trebuie lifturi. Sa-l chemam pe primar sa ne ia in brate, sa ne dea jos."

Localnicii sunt foarte bucurosi pentru ca a fost asfaltat drumul comunal. Insa diferenta de nivel intre casele lor si sosea este de saizeci de centimetri, asa ca multi nu mai pot sa isi scoata acum masinile din curti. In tabara opusa sunt cei care cred ca vecinii lor fac mofturi.

Pensionara: "Este o lucrare de milioane. Este foarte buna. Pai stiti dumneavoastra cate straturi s-au pus aici? Unu, doi, trei, patru...Cinci straturi!"

Strat peste strat, drumul a fost inaltat atat de tare incat camioanele agata acum firele de electricitate. Primarul insista insa ca totul a fost facut conform proiectului, in conditiile in care soseaua a fost conceputa pentru trafic greu.

Iulian Boţ, primar com. Lieşti: "Le vom face rampa pentru a permite accesul in si din curte. Proiectul inca nu s-a finalizat, dar, ca tot romanul: cand nu faci, de ce nu faci, iar cand faci trebuie sa se gaseasca cineva nemultumit."

Drumul in cauza are 4 kilometri si a costat aproape un milion de euro, bani din bugetul local. Unii cetateni spun ca in capatul strazii se afla abatorul unui deputat si ca, desigur, soseaua cea noua este .. o simpla coincidenta.


VIDEO PROTVPLUS.RO