Tot mai multe persoane vor să învețe limbajul semnelor: „Dacă nu pot comunica cu ei, nu-mi pot îndeplini munca”

Ultima actualizare: 11-05-2020 09:51

Tot mai mulţi oameni au profitat de perioada de izolare pentru a învăţa lucruri noi.

Cum pe ecranele televizoarelor au apărut în aceste zile mulţi interpreţi în limbajul semnelor pentru cei cu deficienţe de auz, există, mai nou, un interes crescut pentru a studia acest mijloc de comunicare.

Lucru ce aduce o speranță acestei industrii, care se luptă de mult timp să recruteze interpreți în limbajul mimico-gestual.

Interesul tot mai mare pentru a învăța limbajul semnelor este un semn de încurajare pentru cei care practică această meserie și care sunt foarte puțini în momentul de față. Dar în Australia, tot mai mulți oameni sunt atrași în ultima vreme să învețe acest mod de comunicare.

Laura Pennell, asistentă: „Am crezut că ar fi fost de ajutor pentru mine să pot comunica și cu pacienții surzi sau cu probleme de auz. Dacă nu pot comunica deloc cu ei, nu îmi pot îndeplini munca."

Cunoașterea acestui limbaj este de ajutor pentru cei ce lucrează în spitale sau cămine sociale. Pe de altă parte, au existat cazuri în care multe persoane cu deficiențe de auz au fost nevoite să își anuleze programări la medic sau interviurile pentru un loc de muncă, pentru că acolo nu există un interpret al limbajului semnelor.

Sarah Dempsey, interpret: „Mulți din comunitatea noastră nu vorbesc engleză ca limbă principală, așa că se bazează pe interpretarea noastră pentru a putea avea acces la informațiile despre COVID-19 mai rapid."

Una dintre interpretele limbajului semnelor recunoaște că meseria ei a devenit extrem de populară în ultima vreme.

Sarah Dempsey, interpret: „Cred că prezența translatorului pe ecran a condus la multe discuții. Am văzut comentarii online, m-au abordat persoane și m-au întrebat cum pot face și ei asta. Absolvenții o pot vedea ca pe o profesie care sperăm că este dorită și care va începe să impulsioneze forța noastră de lucru."

Deja, în Australia, o organizație a persoanelor cu deficiențe de auz a început înscrierile pentru cursurile de interpet. Cursurile se desfășoară online și la acestea se pot înscrie toți cei care doresc să învețe această limbă „străină".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO