TIR-urile nemtesti care au adus bucurie copiilor romani. Cadourile pe care le-au primit micutii din mai multe judete

Dată publicare: 29-12-2015 07:50
Dată actualizare: 01-01-2016 10:55


Aproape 20.000 de copii sarmani din mai multe judete din tara au zambit acum de sarbatori.

17 TIR-uri pline cu dulciuri, jucarii si haine au ajuns la ei, din Germania, de la elevi, care - an de an - se gandesc sa aduca bucurie in casele unor romani mai putin indestulati. Iar gestul nemtilor este rasplatit pe masura de catre copii. Toti cei care de Craciun au primit cadouri demonstreaza ca sunt responsabili si se implica, la randul lor, in programe de voluntariat.

Primul TIR a avut ca destinatie comuna Dumitrita din Bistrita-Nasaud. In ciuda nerabdarii, copiii au asteptat linistiti, la coada. Toti elevii care nu au terminat inca scoala gimnaziala au primit cate un cadou.

Aproape 20.000 de copii s-au bucurat de darurile din Germania, iar TIR-urile au ajuns in mai multe localitati din Bistrita Nasaud, Suceava, Maramures, Cluj si Mures.

Fetita: "Primim dulciuri, alimente, jucarii, carti de colorat."

Fetita: "Pentru copii jucarii, pentru mamici lucruri cu care sa gateasca."

De 14 ani a devenit un obicei ca elevii nemti sa trimita, in preajma Craciunului, pachete in Romania. Dar acest proiect are, de fapt, un scop educativ - cei care primesc sa daruiasca, la randul lor. Dar nu neaparat lucruri materiale, ci sa se implice in activitati de voluntariat. In primavara acestui an, de exemplu, in semn de multumire, copiii romani au plantat arbori in zone despadurite.

Alin Uhlmann Useriu, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social: "Atata timp cat nu ii invatam pe copii sa primeasca, nu vor da niciodata ceva inapoi."

Lorand Szuszner, managerul organizatiei germane: "Suntem, de asemenea, in Albania si Bosnia si 2 convoaie in Romania, in total 25 de TIR-uri."

Organizatorii ii roaga pe cei care au primit cadouri sa le dea mai departe daca isi dau seama ca nu au nevoie de ele.


VIDEO PROTVPLUS.RO