Temperaturile ridicate din aceasta iarna nu ii ingrijoreaza pe unii romani: "Astea-s povesti cu incalzirea globala"

Dată publicare: 27-12-2015 17:58
Dată actualizare: 30-12-2015 06:59


Cei care au ramas in marile orase pentru sarbatori, s-au bucurat de temperaturile neobisnuit de ridicate.

"Este cel mai cald Craciun!" au recunoscut si cei care considera ca ar trebui sa lasam deoparte masinile si sa luptam contra poluarii, daca vrem sa mai avem parte de anotimpuri normale.

Pana una alta, multi au iesit din case in parcuri si la iarba verde, ca sa profite de soarele generos. Ca intr-o zi de primavara. Asa au aratat azi parcurile din intreaga tara. Soarele din a 3-a zi de Craciun a fost primit cu bucurie de romanii obisnuiti pana acum cativa ani, cu zapada.

In lipsa zapezii, copiii si-au gasit alte ocupatii. Lumina de amiaza a fost perfecta si pentru cei care au vrut sa pastreze ca amintire acest peisaj rar de Craciun.

Altii, s-au bucurat de vremea frumoasa la iarba verde si au fortat primavara, la maneca scurta.

Si, dupa masa copioasa de Craciun, cu sarmale, friptura si carnati, unii au considerat ca ar fi vremea de un gratar.  Pe cand altii au adus la pachet ce a mai ramas de acasa.

Chiar daca sunt neobisnuite, temperaturile ridicate din aceasta perioada a anului, nu ii prea ingrijoreaza pe oameni.

"Au mai fost vremuri asa, acum 70-80 de ani. A fost foarte cald si dupa aia si-a revenit, astea-s povesti cu incalzirea globala. Natura stie sa-si rezolve toate treburile", sustine un bucurestean.

Ultima zi cu vreme frumoasa va fi luni, spun meteorologii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO