Bolnavii din spitale, noile tinte ale hotilor. Ce i-au furat unui preot, chiar in Ajunul Craciunului

Dată publicare: 28-12-2015 18:48
Dată actualizare: 31-12-2015 06:56


In perioada sarbatorilor hotii nu-si iau concediu, asa ca fiti cu ochii in patru oriunde v-ati afla. Aveti grija, pentru ca nici spitalele nu sunt ocolite de infractori.

Incercati sa lasati bunurile unei persoane de incredere cand iesiti din salon sau luati-le daca nu aveti un dulap cu cheie. Ultimul caz raportat in Capitala s-a inregistrat in ajunul Craciunului, iar pagubitul este un calugar ramas fara telefon si tableta.

Parintele Damian: “Furtul s-a produs in data de 24 decembrie, cand au fost eliberati multi pacienti. In jurul orei 14 m-am deplasat cu asistenta medicala pentru igiena corporala catre o baie care era in apropiere de 3 m.”

Parintele Damian de la manastirea Sfantul Nicolae Sitaru, din Ilfov, este ultima victima a hotilor care actioneaza in spitale si le fura lucrurile de valoare oamenilor bolnavi. Calugarul, internat de aproape 3 saptamana la spitalul Carol Davila, spune ca i-au disparut din salon un telefon mobil si o tableta.

Parintele sustine ca momentul in care o persoana necunoscuta intra in salon a fost inregistrat de camerele de supraveghere de pe holurile spitalului. Imaginile au ajuns in posesia politistilor, cei care se ocupa acum de acest caz.

Parintele Damian: “Timp de 6 minute, cat a durat totul, intra si ia telefonul si apoi ia si tableta. Eu unul l-am vazut, isi cumpara o cafea, mai sta si mai trage cu urechea. Sunt mari lacune in sistemul de supraveghere. Nu este spitalul de vina, ci cei care erau angrenati in supravegherea acestui spital.

Lor le cere acum sa suporte aceasta paguba. Reprezentantii spitalului au refuzat sa dea o declaratie in fata camerelor de luat vederi insa au transmis urmatorul mesaj:

"Aceasta fapta este regretabila. Daca cineva este revoltat, noi suntem cei dintai. Asteptam raportul politistilor si, in functie de rezultat, pacientul va fi cu siguranta despagubit.

Furturile din spitale nu mai sunt o raritate. Saptamana trecuta, mama unei victime din incendiul de la "Colectiv" a depus plangere la politie pentru ca i-a disparut telefonul mobil din spitalul Bagdasar. Tocmai de aceea, administratiile spitalelor le recomanda pacientilor sa nu-si lase bunurile de valoare nesupravegheate.

Tags: hoti, spitale, preot,


VIDEO PROTVPLUS.RO