Tinerii designeri romani va asteapta la un targ de poveste, in Capitala. Preturile la care ajung creatiile lor

Ultima actualizare: 16-11-2016 07:07

Tinerii romani sunt tot mai creativi, iar arta lor se bucura de mare succes. In lipsa unui loc de munca, multi si-au descoperit latura artistica.

Asa s-au nascut de pilda: haine moderne cu imprimeuri traditionale, bijuterii din portelan sau cupru, sapunuri si parfumuri facute cu lesie ori haine neconventionale pentru copii.

Alina are 26 de ani si face agende si albume foto din lemn de fag cu foi din hartie recliclata pe care cere intre 50 si 100 de lei.

ALINA MURARIU - artist: "Incerc sa intru in povestea fiecarui om in parte si sa fac cate o ilustratie sau cate un mesaj care sa reprezinte fiecare persoana in parte. M-am mutat in Bucuresti sa pot sa fac asta".

De altfel, fiecare produs de la targ are o poveste. Mihaela este mama unei fetite de 3 ani si jumatate, iar creatiile ei s-au nascut dintr-o nevoie persoanala.

MIHAELA IONESCU - artist: "Nu incapea in nicio pereche de blugi primiti de la verisoare si am zis ok trebuie sa inventam ceva. Se pot imbraca din orice pozitie, copilul sta comod, avem acces la elastic".

Le puteti cumpara cu 60-75 de lei.

Intr-un alt colt al targului, Bernadette a scos in lume broderiile din lada de zestre si le-a aplicat pe haine potrivite cu secolul nostru. Creatiile ei costa intre 90 si 300 de lei.

Daca sunteti in cautarea unui cadou special de Craciun, aceasta artista are o idee.

SIMONA ANDREI - artist handmade: "Produsul cel mai drag: aceasta bijuterie din cupru antichizat de mine, lacuit. Daca poti cupru poate sa iti asigure intr-o zi necesarul pe care il are organismul".

La o alta masa Gabriel a adus bijuterii din portelan, pictate manual de sotia lui si placate cu aur sau platina. Cere 800 de lei pentru cel mai scump set.

Daniela in schimb face sapunuri, parfumuri si sampoane la Valenii de Munte. Toate produsele sunt testate dermatologic.

Liliana este un alt exemplu de inventivitate. Mesajele ei motivationale pictate in acuarela si transformate in magneti, tablouri ori stickere au ajuns in peste 25 de tari.

Cu mult umor, un artist peisagistic a venit in ajutorul celor care vor o gradina, dar nu au timp si chef sa se si ocupe de ea.

Intr-o alta camera a targului deschis la Casa Universitarilor din Bucuresti, 15 ateliere de creatie au stat la dispozitia copiilor. In timp ce parintii si-au facut cumparaturile, cei mici au deprins arta lucrului manual.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO