Teorie noua in cazul baietilor disparuti din Sighisoara. Rudele cred ca au fost rapiti si dusi in strainatate

×
Codul embed a fost copiat

A trecut mai mult de o luna de cand doi baieti de 13 ani au disparut fara urma din Sighisoara, iar in familiile lor domneste disperarea.

Toate cautarile facute pana acum nu au dus la niciun rezultat, asa ca politistii au cerut ajutorul Interpolului; anchetatorii au inceput sa ia in calcul si varianta ca baietii sa fi fost rapiti si dusi in strainatate.

Danut si Csabi, prieteni buni si colegi de scoala, au disparut in 21 ianuarie. De atunci, rudele si politistii i-au cautat peste tot; la un moment dat au aparut tot felul de informatii care s-au dovedit eronate. Cineva semnala prezenta baietilor in Bacau, insa anchetatorii au stabilit ca nu era vorba despre ei.

Rudele s-au gandit chiar sa apeleze la ajutorul unei firme din Timisoara, specializata in cautari, dar si acest proiect a esuat. Anchetatorii au decis acum sa-i caute pe copii si peste hotare. Au luat deja legatura cu inspectorate din mai multe tari si spera sa primeasca o veste despre cei doi baieti.

Mama lui Danut, unul dintre baietii disparuti, nu-si mai gaseste linistea de mai bine de o luna. "Cred ca au fost rapiti si dusi dincolo, ori sunt sechestrati, in Romania nu au cum sa fie, ca toata lumea cauta. O luna si trei zile se implinesc de cand au disparut. Ma rog foarte mult la biserica numai sa vina acasa", spune femeia, Elena Danciu.

Citește și
copii disparuti sighisoara
"Parca au fost inghititi de pamant!". Solutia la care au apelat rudele celor doi copii din Sighisoara, disparuti de 6 zile
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Rudele celor doi copii nu pot sa conceapa ca baietii nu ar mai fi in viata si spera din tot sufletul sa fie gasiti curand. "S-au auzit niste zvonuri ca au fost in Germania, dar nici un detaliu. Ma gandesc ca au fost prostiti si urcati intr-o masina, asta a fost o rapire, ca altcumva cat au cautat politia si atatia voluntari…. au cautat peste tot si nu s-a descoperit nimic. Suntem pierduti!", a spus Violeta Barabas, bunica lui Csabi.

Familiile copiilor s-au rugat la manastiri pentru ca Danut si Csabi sa fie gasiti teferi. "Am pus pomelnice.. ultima noastra speranta e Dumnezeu! El este o fire firava, mi-e frica sa nu fie batut, batjocorit, asta e cel mai greu, sa nu pateasca nimic rau!", a spus Valentina Vrabie, sora lui Danut.

"Asa ceva mai rar, cum a fost baiatul asta. Era un baiat ascultator, venea acasa...", a spus Robert Barabas, tatal vitreg al lui Danut.

"Numai ca au fost rapiti. Numai in afara tarii, ca altfe,l daca era in tara, erau vazuti de cineva!", spune Viorica Carstea, o vecina.

"Activitatile de cautare in cazul minorilor disparuti de la Sighisoara in luna ianuarie a acestui an se desfasoara si pe teritoriul altor state", a spus Andreea Pop, IPJ Mures.

Danut si Csabi s-au cunoscut in luna septembrie a anului trecut, cand cel din urma s-a mutat de la Buzau la Sighisoara. Copiii s-au imprietenit si isi petreceau tot timpul impreuna. Ultima data cand au fost vazuti amandoi purtau cate o geaca neagra si pantaloni albastri. Oricine poate da relatii despre ei este rugat sa sune la 112.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Nicio urma de cei doi baieti disparuti in urma cu 8 zile, la Sighisoara.
Nicio urma de cei doi baieti disparuti in urma cu 8 zile, la Sighisoara. "Suntem distrusi. Ne gandim unde pot sa stea"

Au trecut deja 8 zile chinuitoare de cand 2 baieti de 13 ani din Sighisoara au disparut fara urma. Politistii, ajutati de jandarmi si de angajati ai Ocolului Silvic, au desfasurat o ampla operatiune de cautare in padurile de la marginea orasului.

"Parca au fost inghititi de pamant!". Solutia la care au apelat rudele celor doi copii din Sighisoara, disparuti de 6 zile

Disperarea este tot mai mare printre rudele celor doi copii de 13 ani din Sighisoara, care au disparut impreuna de aproape o saptamana.

Alerta la Sighisoara dupa ce doi elevi de 13 ani au disparut de doua zile. Parintii ii cauta cu lacrimi in ochi prin oras
Alerta la Sighisoara dupa ce doi elevi de 13 ani au disparut de doua zile. Parintii ii cauta cu lacrimi in ochi prin oras

Doi elevi de 13 ani, buni prieteni, au disparut de doua zile. Le-au spus apropiatilor ca se duc sa se joace dupa orele de scoala si de atunci,nu i-a mai vazut nimeni.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.