"Parca au fost inghititi de pamant!". Solutia la care au apelat rudele celor doi copii din Sighisoara, disparuti de 6 zile

Dată publicare: 27-01-2015 13:03
Dată actualizare: 30-01-2015 06:53


Disperarea este tot mai mare printre rudele celor doi copii de 13 ani din Sighisoara, care au disparut impreuna de aproape o saptamana.

Parintii au decis sa ceara ajutorul unei firme din Timisoara specializata in actiuni de cautare, care a colaborat cu anchetatorii si in cazul omului de afaceri disparut din Arad, Abel Apostol. Firma este dotata cu echipament special de cautari, pe ape si in paduri, iar acum rudele aduna banii necesari pentru costurile operatiunii.

Sunt sase zile de cand familiile celor doi baieti au uitat ce inseamna linistea. Bietii oameni nu mai dorm de grija. Mama lui Csabi, care era plecata la munca in strainatate, a venit si ea in tara sa se alature rudelor care ii cauta pe baieti. Cele mai negre scenarii li se deruleaza prin fata ochilor.

Ecaterina Vlad, mama lui Csabi: "Eu, ca mama ce sunt, simt ca exista, este, dar nu stim unde. Ori ca cineva ii tine inchisi, nu ne putem da seama. Csabika, daca ne vezi, hai acasa puiule, hai la mami! El e un fricos si cum am inteles, ca si Danut era fricos, ii era frica de seara, nu iesea afara, Doamne feri!"

Disperati, parintii spera ca baietii au plecat si le este teama sa se mai intoarca acasa.

Elena Danciu, mama lui Danut: "Si acum am fost pe Tarnava, la blocuri parasite. Danut, mama, hai acasa, ca te astept, nu mai pot! Eu cred ca sunt inchisi, raman la impresia ca sunt inchisi."

In tot acest timp, rudele celor doi baieti au strabatut fiecare straduta din Sighisoara si au impartit mii de fotografii. Acum, s-au apucat sa stranga bani pentru a-i aduce in zona pe cautatorii din Timisoara.

Valentina Vrabie, sora lui Danut: "Este o firma de specialisti. Ar fi dispusi sa ne ajute, numai ca noi trebuie sa le platim deplasarea. Ei vin cu cateva masini si voluntari si echipamentele necesare. Daca e cineva dispus sa ne ajute... E a sasea zi, nu mai avem nicio speranta, nicio speranta."

Impresionati de drama prin care trec familiile celor doi copii, colegii lor de scoala au facut cheta si au strans o mica suma de bani, insa in total au nevoie de 3000 de lei.

Elisabeta Barabas, bunica lui Csabi: "Toata lumea zice "am vazut, am auzit", dar nu am vazut. Parca au fost inghititi de pamant, nu mai stim ce sa facem, suntem disperati."

Daniel si Csabi au fost vazuti ultima data saptamana trecuta, miercuri, dupa orele de la scoala. Amandoi purtau blugi si geci negre din fas. Oricine poate da informatii despre cei doi baieti este rugat sa sune la 112.


VIDEO PROTVPLUS.RO