5.000 de lei amenda daca refuzi sa participi la Recensamant. DESCARCA chestionarele oficiale

Ultima actualizare: 25-10-2012 20:33

Ar fi bine sa fiti prietenosi cu vecinii! Macar acum, inainte de recensamant. Nu de alta, dar cei care stau pe palier cu dumneavoastra vor fi cei care vor da informatii, daca lipsiti de acasa atunci cand reprezentantii statului va vor cauta.

Documentele au fost postate pe site-ul Recesamantului 2011, la capitolul Instrumentar.

VEDETI ce va vor intreba recenzorii la recensamant, in CHESTIONARELE de la finalul articolului.

 

Peste 27 de zile, un recenzor va bate la usa dumneavoastra si se va prezenta. Autoritatile au pregatit 61 de intrebari, unele obligatorii, altele nu: de la tipul locuintei pana la starea civila sau statutul profesional. Vor fi 8 chestionare, care se completeaza in 40 de minute.

 

Fata de ultimul recensamant, anul acesta trebuie sa treceti in chestionar si codul numeric personal. Recenzorii sunt obligati sa anunte vizita in prealabil. In cazul in care nu va aflati acasa, atunci e posibil sa gasiti in cutia postala un fluturas cu ziua si ora inteviului, dar si numele si numarul de telefon al recenzorului.

Cei care refuza sa raspunda pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 5.000 de lei.

Atentie insa la falsii recenzori. Reprezentantii Institutului de Statistica au legitimatii si pot fi verificati, la un numar de telefon.

Daca nu doriti sa intre un strain in casa dvs mergeti la primaria de care apartineti si completati acolo chestionarul.

Peste 120.000 persoane vor participa la colectarea datelor, primele rezultate ale recensamantului urmand sa devina publice in primul trimestru din 2012.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO