Licitatie cu staif. Cele mai pretioase obiecte scoase spre vanzare de Casa Regala

21-09-2011 20:22

Aproape 200 de obiecte personale, extrem de pretioase, de la carti pana la tablouri sau medalii care au apartinut Casei Regale din Romania, vor fi scoase la licitatie.

Piesele fac parte din colectii private si vor satisface orgoliul oamenilor bogati. Este greu de crezut ca Muzeele de Stat vor avea zeci de mii de euro ca sa le achizitioneze.

Una dintre cele mai valoroase piese din expozitie este Ordinul Carol I, lucrat in aur si argint si estimat la 50.000 de euro.

Un document la fel de valoros este brevetul care insoteste ordinul jartierei sau cea mai inalta distinctie a Regatului Britanic.

Cu 22.000 de euro poate fi achizitionat si un minunat calendar din 1898 pictat chiar de Regina Maria. Fiecare fila are pe verso cate o pilda scrisa in limba franceza. La fel de interesanta este si bricheta din argint daruita de suverana unui general de brigada.

In ciuda pretului, multi se vor bate, probabil, pe o sticla de vin care sta de peste 80 de ani in cramele de la Segarcea.

Cum in final o sa fie doar un singur cumparator, ceilalti isi vor putea satisface capriciile la sfarsitul acestei luni cand la un alt eveniment de anvergura vor fi scoase la licitatie licori fine frantuzesti din podgorii de renume precum Mutton Rotschild, Bon Pasteur, Cateaux Latura si Petrus.

O sticla din podgoria Petrus, spre exemplu, costa cat masina unui om obisnuit. 12 au fost aduse in Romania din beciul unui castel frantuzesc.

Una dintre vedetele licitatiei este si sticla de armagnac din 1900. Mai sunt doar de 50 de litri in lume. Undeva intr-un butoi in Franta. Iar sticla este evaluata la 3000 de euro. De fiecare data cand se mai umple o sticla, valoarea bauturii ramase in butoi creste cu cateva sute chiar mii de euro.

Desi pare greu de crezut, romanii cumpara anual mii de sticle cu bauturi rare.

 

 

 

Tags: bauturi fine,


VIDEO PROTVPLUS.RO