Taxa pe fast food- doar o idee, ne linistesc autoritatile

Ultima actualizare: 16-10-2012 02:19
fast food

Ministrul finantelor a precizat ca nu exista o decizie in legatura cu impunerea unei taxe pe fast food, ci doar o idee si ca ramane de vazut daca aceasta va fi aplicata.

Ministrul Sanatatii are in plan sa introduca taxa pe fast food. Ce parere ai?Spune-ti parerea pe Facebook!

"Nu exista o decizie, exista o intentie. Nu am discutat cu ministrul sanatatii. Ramane de vazut, nu exista niciun fel de decizie, de calculatie, este doar o idee", a spus Vladescu.

Ministrul sanatatii, Attila Cseke, a anuntat, marti, ca intentioneaza sa introduca o noua taxa, dupa cea de viciu, si anume taxa pe fast food, pentru sustinerea programelor nationale de sanatate.

Taxa pe fast food ar urma sa fie perceputa incepand cu luna martie 2010 si impusa companiilor care produc, importa sau prepara produse tip fast food, de patiserie-cofetarie, snacksuri, chipsuri, precum si bauturi racoritoare, cuantumul contributiei urmand sa fie stabilit prin negocieri cu firmele respective.

Taxa va fi platita de toate persoanele juridice care produc, importa sau prepara alimente nerecomandate cu continut crescut de sare, grasimi, zahar si cu aditivi alimentari, iar in aceasta categorie vor fi incluse produsele tip fast food, produse de patiserie-cofetarie, snacksuri si chipsuri, precum si bauturile racoritoare, cu exceptia apei plate imbuteliate sau apei minerale imbuteliate si a sucurilor naturale proaspete din fructe si legume.

Lista completa a produselor alimentare considerate nerecomandate din cauza continutului crescut de sare, grasimi, zahar, precum si cu aditivi alimentari va fi aprobata prin hotarare de guvern.

Cuantumul contributiei va fi stabilit prin negocieri intre Ministerul Sanatatii si companii. Sumele colectate din aceasta sursa vor fi utilizate pentru finantarea cheltuielilor de sanatate si vor reprezenta venituri proprii ale ministerului de resort.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO