Taxa pe fast food- doar o idee, ne linistesc autoritatile
Ministrul finantelor a precizat ca nu exista o decizie in legatura cu impunerea unei taxe pe fast food, ci doar o idee si ca ramane de vazut daca aceasta va fi aplicata.
"Nu exista o decizie, exista o intentie. Nu am discutat cu ministrul sanatatii. Ramane de vazut, nu exista niciun fel de decizie, de calculatie, este doar o idee", a spus Vladescu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ministrul sanatatii, Attila Cseke, a anuntat, marti, ca intentioneaza sa introduca o noua taxa, dupa cea de viciu, si anume taxa pe fast food, pentru sustinerea programelor nationale de sanatate.
Taxa pe fast food ar urma sa fie perceputa incepand cu luna martie 2010 si impusa companiilor care produc, importa sau prepara produse tip fast food, de patiserie-cofetarie, snacksuri, chipsuri, precum si bauturi racoritoare, cuantumul contributiei urmand sa fie stabilit prin negocieri cu firmele respective.
Taxa va fi platita de toate persoanele juridice care produc, importa sau prepara alimente nerecomandate cu continut crescut de sare, grasimi, zahar si cu aditivi alimentari, iar in aceasta categorie vor fi incluse produsele tip fast food, produse de patiserie-cofetarie, snacksuri si chipsuri, precum si bauturile racoritoare, cu exceptia apei plate imbuteliate sau apei minerale imbuteliate si a sucurilor naturale proaspete din fructe si legume.
Lista completa a produselor alimentare considerate nerecomandate din cauza continutului crescut de sare, grasimi, zahar, precum si cu aditivi alimentari va fi aprobata prin hotarare de guvern.
Cuantumul contributiei va fi stabilit prin negocieri intre Ministerul Sanatatii si companii. Sumele colectate din aceasta sursa vor fi utilizate pentru finantarea cheltuielilor de sanatate si vor reprezenta venituri proprii ale ministerului de resort.