Targurile de toamna au invadat Capitala. Cu cat s-a vandut un litru de must in Parcul IOR
Intr-o Capitala in care totul se intampla. intr-o mare graba, exista si locuri unde timpul sta putin in loc, iar oamenii descopera acel gust al produselor pe care doar bunica stie sa le faca.
Vorbim de targurile traditionale, organizate in acest sfarsit de saptamna in Capitala. In parcul IOR, de exemplu, gasim mancare gatita pe loc: de la sarmalute, mititei, pana la placinte bine framantare si rumenie. Iar in curtea Ministerului Agriculturii, zeci de producatori isi expun marfa traditonal romaneasca.
Mirosul apetisant de placinte calde te izbeste chiar de la intrarea in parc. Produsele se fac pe loc, exact asa cum stim de la bunica: aluatul este framantat, iar placintele sunt apoi bine rumenite intr-un cuptor asezat chiar pe alee.
Coada se face insa tot la mici. Concurenta puternica vine de la cateva standuri mai incolo, unde este plin de fructe de mare: de la raci, creveti, scoici in sos tomat si vin, pana la caracatita sau calamar.
Si cum toamna n-are gust fara must la targ, un litru s-a vandut cu 10 lei. Un producator a venit special cu o tona de struguri, pe care ii preseaza dupa o metoda speciala.
In curtea Ministerului Agriculturii, producatorii au venit numai cu produse traditional romanesti: de la pastrama, carnaciori sau fel de fel de branzeturi, pana la diferite combinatii de peste.
Cine nu a avut timp sa mearga in aceasta frumoasa zi de toamna la targ, mai poate da o raita si duminica.