Targul de produse bio care a atras clienti chiar si din strainatate. Ce preparate i-au impresionat pe italieni

Ultima actualizare: 24-05-2016 06:56

Gustul bunatatilor de odinioara si aroma produselor bio vor invalui in acest weekend cetatea din Alba Iulia.

Zeci de producatori din toata tara s-au adunat deja la targ si i-au ademenit pe gurmanzi cu tocanita de berbecut la ceaun, balmos si mezeluri traditionale. De pe tarabe nu aveau cum sa lipseasca diverse sortimente de branzeturi si painea de casa coapta pe vatra. Iar clientii pofticiosi nu s-au lasat intimidati de preturile nu tocmai accesibile.

Cine ajunge zilele acestea in cetatea din Alba Iulia trebuie sa treaca si pe la targul cu preparate traditionale. Producatorii ii asteapta pe pofticiosi cu tot felul de bunatati, greu de refuzat.

Producator: "Produse traditionale de la stana: balmos, tocanita de berbecut cu smantana cu cas de oaie."

Cu un asa meniu, clientii nu au intarziat sa apara.

Client: "Tocanita de oaie ca la stana excelent, de aia am si venit inapoi."

Chiar si cativa italieni s-au lasat cuceriti de oferta si nu au plecat cu mana goala. Producatorii spun ca respecta cu sfintenie retele stravechi, de unde si gustul aparte.

Dan Petru,producator: "Le tinem in beci special amenjat timp de 3-5 luni. Sunt cu mucegai natural toate."

Adina Bangala, producatoare: "Majoritatea sunt atestate tradaitional. Burduful in coaja de brad, telemeaua."

Dorina Deac, producatoare: "Retetele sunt vechi de peste 40-50 de ani. Incercand sa le pastram, produsele noastre sunt mai scumpe decat cele de pe piata."

Clienta: "Salam de vita un pic picant, o bucata de sangerete si o bucata de scarita. Sunt afumate cu fum natural, cred ca."

Un kilogram de carnati, de pilda, costa intre 30 si 50 de lei, iar pretul unui kilogram de branza porneste de la 30 de lei. De pe tarabe nu lipsesc nici siropurile cu diferite arome, care se vand cu 20 de lei sticla. Targul, aflat a saptea editie, va fi deschis pana duminica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO