Targ de produs traditionale in centrul Capitalei. Bucurestenii sunt asteptati cu vitel la protap si mititei
Vitel si berbecut la protap, mititei grasuti si rumeni dar si muzica lautareasca. Unde altundeva daca nu la doi pasi de Ateneu.
Sambata, in mijlocul Bucurestiului unele dintre cele mai frumoase cladiri ale Capitalei nu se mai vedeau de la atata fum. A inceput sezonul targurilor asa ca printre tarabele cu suveniruri chinezesti au aparut si bunatati traditionale care nu au nicio legatura cu Postul Pastelui.
Cei care au trecut sambata pe Calea Victoriei s-au ghidat dupa miros pana s-au trezit la coada la vitel la protap, mititei ori frigarui.
"Ne chinuim cu animalul asta, de azi dimineata l-am pus. A stat doua zile, a dormit in bait", a spus un bucatar.
Bunatatile au fost pe alese mai ales daca nu postesti
Iar clientii s-au aratat multumiti.Niste romani stabiliti de aproape 50 de ani in Israel au dus dorul preparatelor noastre.
Ispite au fost la tot pasul inclusiv unele dulci.
"Noi facem poale in brau, suntem din Moldova. Pe unele le umplem cu branza dulce, pe altele cu branza sarata si marar", au spus niste comercianti.
Uun domn care dupa ce s-a infruptat cu de toate a reusit totusi sa se urneasca de la masa si sa danseze.
Targul de produse traditionale este deschis si duminica.