Unul din zece copii romani se drogheaza, iar jumatate dintre ei nu fac sport. Raport alamant despre tinerii din Romania

Dată publicare: 29-03-2014 19:38
Dată actualizare: 01-04-2014 06:48


Jumatate dintre copiii romani nu mananca dimineata, nu fac sport, iar unul din zece se drogheaza. Raportul alarmant a fost publicat sambata de Organizatia "Salvati copiii", care a initiat un proiect menit sa-i aduca pe cei dezorientati pe drumul bun.

Dupa ce au intrebat peste 5.500 de elevi ce obiceiuri au, reprezentantii Organizatiei "Salvatii Copiii" trag un semnal de alarma. Vorbim de doua sau chiar a treia generatii de copii cu "apucaturi nesanatoase".

Iar ca sa dam si cateva exemple, din studiul prezentat aflam ca 53% dintre copiii romani nu mananca micul dejun, iar cele mai multe sunt fete care locuiesc la sat. Nu se stie daca saracia sau lipsa de apetit duce la asta.

Dar, de la 11 ani deja elevii nu mai mananca fructe asa cum ar trebui, descopera in schimb tigarile si alcoolul - obisnuinte saptamanale deja de la 13 ani pentru baieti, potrivit raportului.

Aproape jumatate dintre tineri recunosc deschis ca au avut primul contact sexual inainte de varsta de 15 ani si unul din zece baieti isi mai aminteste ca nu folosea prezervativ pentru asta.

Cu asemenea informatii, autoritatile se intreaba evident, ce e de facut?! Proiectul lansat de "Salvati copiii" vrea sa ajute 8.000 de elevi din Bucuresti si alte 10 judete sa faca alegeri sanatoase, iar Ministrul Educatiei a spus ca sustine angajarea a inca 5.000 de profesori de sport in scoli, in urmatorii 4 ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO