Tara shaormelor! Romanii mananca un milion in fiecare zi
Intr-un moment in care multi patroni abia isi mentin afacerile in viata, iar criza a inmultit dramatic numarul falimentelor, piata de fast-food se poate lauda cu un profit XL, dupa modelul meniurilor atat de vandute.
Hamburgherii si shaorma nu numai ca au salvat marile francize, dar i-au ajutat pe cei din domeniu sa deschida noi si noi unitati. Romanii spun drept: cauta sa manance repede, cu "de toate", la un pret de 10-15 lei.
Produse cu pret scazut, clienti multi, profit garantat: asta i-a determinat pe reprezentantii unui lant de restaurante sa deschida doua noi unitati in 2010.
Patronii cauta zone de birouri, campusuri universitare sau intersectii intens circulate. Si la alt lant de tip fast-food, de la concurenta, doi hamburgeri la 10 lei si multe alte oferte au crescut vanzarile cu aproape 5%. Mananca la pranz si seara copii, parintii si bunicii. Cel putin de trei ori pe saptamana, spun clientii.
Si cei cu shaormerii au incasari frumoase in criza. Patronii acestei unitati deschise de mai putin de o luna, negociaza chiria pentru alte zece spatii.
Apar noi si noi unitati in toate orasele, insa multi patroni nu vor sa se laude cu incasarile. Se tem ca guvernul va readuce in discutie taxa pe fast-food. In toata tara ar exista 1000 de saormerii, potrivit estimarilor. La o medie de cel putin 1000 de portii zilnice vandute, rezulta ca noi, romanii, mancam un milion de shaorme in fiecare zi.