Sute de turisti isi risca vietile pe o partie in stare mizera

03-01-2009 00:00


Partia functioneaza la limita legalitatii de mai bine de 15 ani. Se intampla la Piatra Fantanele in judetul Bistrita Nasaud, unde nu mai departe de vineri o gravida si-a rupt mainile in timp ce s-a lovit de o alta femeie, care si-a rupt picioarele.

Sambata oamenii au continuat sa se dea cu schiurile sau cu sania pe un derdelus ce nu respecta nicio norma de siguranta. Administratorii nu se considera nevinovati. Spun ei ca ii avertizeaza pe turisti ca ar fi in pericol.

In fiecare iarna, partia din Piatra Fantanele este urcata de sute de schiori, dar si de copii sau tineri care vor sa se dea cu sania. Partia nu este insa omologata, drept urmare nu are nici bare de protectie si nici nu este amenjata pentru sporturile de iarna. Asa ca accidentele sunt la ordinea zilei.  

Administratorii au insa o scuza  foarte buna. Percep taxe doar pentru urcarea cu telescaunul. Schiurile si le aduce fiecare de acasa.

Chiar daca ieri trei femei au ajuns de pe partie direct la spital cu fracturi la maini, picioare si lovituri la coloana, duminica derdelusul era la fel de plin. De cealalata parte si oamenii dau dovada de inconstienta.

VIDEO PROTVPLUS.RO