Sute de persoane si-au petrecut ziua de Paste la iarba verde, langa Bucuresti. Ce a preparat pe gratar un grup de chinezi
In Bucuresti, dupa Noaptea de Inviere, sute de romani au ales sa-si petreaca prima zi de Paste la iarba verde. In padurea de langa Manastirea Pasarea, pastrama si micii au sfarait inca de la primele ore pe carbunii incinsi.
Dar am intalnit si cativa chinezi veniti sa perpeleasca fructe de mare si sa se minuneze de apetitul romanilor.
Aflata la 21 de kilometri de Bucuresti, intre manastirile Pustnicu si Pasarea, aceasta padure e o mica parte din vechii codri ai Vlasiei. Locul are o frumusete aparte, insa cei care au venit sa petreaca prima zi de Paste aici au fost cu ochii atintiti mai mult la ce se frigea pe gratare.
In fiecare zi de sarbatoare sau intr-un weekend mai insorit, padurea de la Pustnicu e invaluita intr-un fum misterios cu un miros apetisant. Iata si sursa: gratarul pe care sfaraie pastrama si carnaciori.
Intr-un grup de tineri, baietii sunt cei care gatesc. Fetele nici macar nu se apropie de gratar, de Paste rolul lor e doar sa le sustina moralul bucatarilor.
Alt gratar, alti barbati la cratita! Dar aici gasim o poveste de dragoste cu nabadai.
"-Am venit cu amanta ca nevasta m-a batut.
-Aoleu, de ce v-a batut? Ce ati facut?
-Nimic, din prea multa dragoste..
-Care gateste mai bine?
-Sotia!"
Printre cei care au incins gratarele, ne-a atras atentia si un grup venit de la mii de kilometri departare, tocmai din China. Sunt singurii care s-au gandit sa friga azi si niste fructe de mare, nu doar carne de miel si porc.