Mii de oameni la Patriarhia Romana pentru a lua lumina de Paste. Glumele facute de Preafericitul Daniel

Ultimul update: Miercuri 19 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Duminica 16 Aprilie 2017 17:42
Categorie: Social

Este sfanta zi de Paste, duminica in care cu totii ne bucuram de minunea care da sens deplin crestinatatii: invierea Domnului.

Este ziua linistii si a iubirii fata de oameni, o zi dedicata familiei si celor dragi.  Duminica-noapte, milioane de credinciosi din toata tara, ortodocsi sau catolici, au primit Lumina Sfanta si au impartit-o mai departe, in semn de comuniune.

Au purtat apoi lumina in casele lor, semn de pace, si nadejde in mantuire. In toate bisericile, preotii au transmis vestea cea mare si mesajul lui Iisus cel Viu: bucurati-va si nu va temeti!

10.000 de credinciosi au venit sa ia Lumina Sfanta de la Manastirea Curtea de Arges. Ceremonia religioasa a fost una de sabatoare, oficiata de 10 preoti, iar lumina impartita oamenilor a creat o imagine feerica. Cu bucurie, toti au primit vestea invierii lui Iisus.

Ce cauta romanii pe Google de Paste. "Gainile care fac oua rosii", "Ce este Iisus", printre curiozitati

La Patriarhia Romana, slujba a fost oficiata de Preafericitul Patriarh Daniel. Si aici s-au adunat mii de oameni, dar nu la fel de multi ca in anii anteriori.

La finalul primei parti a slujbei, patriarhul a incercat sa glumeasca cu credinciosii.

Patriarhul Daniel: "Cei care raman pana la finalul liturghiei, ca nu mai dureaza mult, decat vreo doua ore, aceia vor primi o pastorala de sfintele Pasti, un ou rosu si o pascuta. Nu mai e cozonacel, ii zicem pascuta, ceea ce inseamna ca nu e chiar asa mare, dar are valoare de simbol."

Credinciosii catolici din Bucuresti au sarbatorit Invierea Domnului la Catedrala Sfantul Iosif, printr-o slujba emotionanta. Arhiepiscopul romano-catolic, Ioan Robu, le-a vorbit oamenilor despre semnificatia luminii si a bucuriei, dincolo de supararile fiecaruia dintre noi.

Ioan Robu: "Bucurati-va chiar in grijile si in necazurile voastre. Bucurati-va in singuratatea voastra, bucurati-va, caci niciodata, niciodata, din sufletul vostru, nu poate sa dispara complet lumina care a fost pusa in voi la botez, darul credintei. Poate sa il acopere cenusa, poate sa il acopere indoiala, poate sa il acopere pacatul, dar sta dedesubt, in acea samanta de lumina pusa in noi la botez, ca sa ne lumineze, ca sa creasca o data cu viata noastra."

Pastele la bisericile din tara

"Hristos a Inviat!": aceasta marturisire de credinta, incarcata de emotie si bucurie, a rasunat duminica noapte in toate bisericile din tara. Invierea Domnului a fost momentul in care milioane de romani au luat Lumina Sfanta, simbol al Celui care este Lumina din Lumina, si, dupa jertfa pe cruce, a biruit moartea!

La Constanta, in ciuda celor sase grade Celsius, peste trei mii de credinciosi au venit sa ia Lumina Sfanta direct de pe faleza casinoului. Conform traditiei, lumina a fost adusa din Ierusalim pe mare. Cortegiul cu miile de credinciosi a strabatut intreaga faleza, o mare de lumini langa "marea cea mare".

Slujba de Inviere a inceput in Sibiu, cu o procesiune impresionanta. Venita de la Ierusalim, Lumina Sfanta a fost adusa la Catedrala Metropolitana de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Presedintele Iohannis si prima doamna, Carmen, au participat la slujba de Inviere la Biserica Romano-Catolica "Sfanta Treime".

Klaus Iohannis: "Sarbatori fericire, fie ca sarbatorile pascale sa va aduca bucurii, liniste si pace sufleteasca. Hristos a Inviat!"

Peste 3000 de crestini au luat parte la ceremonia religioasa
din fata Catedralei Ortodoxe, din centrul Clujului. Printre enoriasi, s-au numarat si membri familiei regale: Principesa Margareta si Principele Radu.

Marea de oameni alcatuia o imagine impresionanta. Iar Duhul a suflat peste toti, daruindu-le liniste si pace sufleteasca.

Clopotele au batut indelung si la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. In ciuda ploii, credinciosii au venit in numar mare la slujba de Inviere.

In Moldova, mii de credinciosi au ales biserica mitropolitana din Iasi pentru a primi lumina. Pentru a preveni imbulzelile din anii trecuti, autoritatile eclesiale au hotarat sa parcuga distanta de la altar pana in fata bisericii extrem de incet, pentru ca toti sa poata primi Lumina Sfanta de la lumanarile arhieresti.

La Arad, sute de catolici au venit la slujba de Inviere la biserica Sfantul Anton de Padova din centrul orasului. Potrivit traditiei, dupa participarea la slujba, credinciosii au mers intr-o procesiune ducand spre case Sfanta Lumina.

Doua extrageri la Loteria fiscala, de Paste. Bonurile castigatoare au fost emise pe 15 februarie si 3 martie

Doua extrageri la Loteria fiscala, de Paste. Bonurile castigatoare au fost emise pe 15 februarie si 3 martie

locomotiva tren

Șeful CFR Călători a fost schimbat, după scandalul de marți. Cine e Leon Bărbulescu

Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU Botoșani, operat cu ajutorul pompierilor

Lege contra samsarilor din piețe. Vânzătorii trebuie să pună etichete cu detalii

Românii, mai fericiți decât erau în 2012. Suntem pe 52 în topul global

Campanie de donare de sânge a Bisericii, la Alba Iulia. ”Dumnezeu spune să-ți iubești aproapele”

Românii încep să prindă gustul preparatelor fine franțuzești

femei

INS, despre speranța de viață a româncelor și vârsta la care devin mame

Reprezentanţii Salina Turda au răspuns acuzaţiilor aduse de un bărbat care a urmat un tratament acolo

Atelierul în care se fac cămăși de 2.500 de lei. Un preot l-a înființat cu fonduri europene

Localitatea unde primăria și biserica ajută bătrânii și copiii cu risc de abandon școlar

Metoda prin care un primar din Botoșani a reușit să-și repopuleze comuna. "Am cam îmbătrânit şi murim”

Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Ce riscă aceștia