Sute de pofticiosi, la Festivalul carnatilor de Plescoi. Alex Dima le-a oferit celor prezenti un gulas de Masterchef
Festivalul Carnatilor de Plescoi continua duminica in localitatea Berca, din Buzau. Sute de pofticiosi au dat navala sa guste vestitii carnati si multi au incercat sa afle reteta.
Producatorii le-au spus ca folosesc numai carne si seu de oaie, fara aditivi, dar nu le-au dezvaluit si secretul care ii face atat de savurosi.
Producatorii le-au spus ca folosesc numai carne si seu de oaie, fara aditivi, dar nu le-au dezvaluit si secretul care ii face atat de savurosi.
Subtiri, uscati si iuti, carnatii de Plescoi au strans sute de pofticiosi care s-au grabit sa ii guste direct de pe gratare.
Legenda spune ca in zona dintre dealuri si vadul Buzaului si-a asezat, in trecut, tabara o ceata de haiduci. Ei prindeau oile muntenilor bogati si faceau din ele pastrama si carnati pentru oamenii saraci. Asa ca, nici in zilele noastre, haiducii nu puteau lipsi de la festivalul carnatilor de Plescoi.
Cine nu s-a saturat cu un carnat, doi, mancati la festival, si-a luat si pentru acasa. In functie de cat sunt de uscati, costa de la 30 pana la 60 de lei kilogramul.
La festivalul carnatilor de Plescoi si-au facut loc si cateva mioare, pe care ciobanii le-au inscris la un concurs de frumusete. Castigatoare a fost declarata o oita din rasa merinos.
Intr-un alt colt, din carnea de berbecut, Alex Dima de la "Romania, te iubesc!" a pregatit pentru pofticiosi un gulas dupa o reteta pe care a invat-o cand era concurent la Masterchef.
ALEX DIMA:"Este o tocanita din miel, pulpa de miel cu tot felul de legume, este o combinatie cu gulas, cu tocanita pentru ca noi aici suntem aproape de ungurime si am zis sa fie ceva sa impace si capra si varza, varza nu am in tocanita asta."