Sute de oameni au participat la Marsul Diversitatii. Lider Noua Dreapta: "Nu vrem sa ne vedem copiii pe mana homosexualilor"

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02

Comunitatea Gay din Romania a organizat sambata in Capitala, Marsul Diversitatii, pentru al 12-lea an la rand.

Cateva sute de homosexuali, travestiti si simpatizanti au venit la parada ca sa se distreze si sa manifeste impotriva oricarei discriminari.

Au fost supravegheati de fortele de ordine, ca sa nu existe niciun fel de incidente. Cateva ore mai devreme, un mars al formatiunii Noua dreapta a sustinut valorile familiei traditionale, formate din barbat si femeie.

Circa 500 de gay si simpatizanti ai comunitatii lor, au colorat astazi Soseaua Kiselef din Capitala: imbracati excentric si inconjurati de baloane, si-au dat intalnire pentru cateva ore, ca sa transmita societatii un mesaj clar: vor sa fie acceptati, fara discriminari.

Cauza lor a fost sustinuta si de parlamentarul Remus Cernea, prezent la eveniment impreuna cu iubita lui; in uma cu trei luni, deputatul a incercat sa isi convinga colegii sa voteze o lege privind parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex.

Homosexualii au primit incurajari si de la reprezentanti ai ambasadei SUA si Marii Britanii la Bucuresti, dar si de la reprezentanta unui partid din Spania:

Cu cateva ore mai devreme, si reprezentantii gruparii Noua Dreapta au marsaluit la pranz, pe Calea Victioriei:

Florin, membru Noua Dreapta: "Pe noi ne deranjeaza aceasta idee de a accepta Romania casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Nu ai cum sa sustii o societate in acest fel, nu moral"

Tudor Ionescu, lider Noua Dreapta: "In fiecare an sunt aici pentru a sustine valorile familiei traditionale. Este primul an in care asocitaiile de homosexuali au cerut in mod explicit casatorii homosexuale. Iar noi nu vrem sa vedem copii nostri, copii romanilor, dati pe mana homosexuallor"

Ambele marsuri au fost supravegheate de jandarmi si politisti, pentru a se evita o confruntare intre cele doua tabere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO