Anul scolar ar putea incepe mai devreme in acest an. Propunerea Ministerului Educatiei naste discutii in contradictoriu
Din aceasta toamna, anul scolar ar putea incepe mai devreme. Ministrul Educatiei vrea ca cei mici sa porneasca la drum din 12 septembrie si sa se bucure de 3 zile de acomodare cu programul "Scoala Altfel".
Sfarsitul anului scolar, pe 23 iunie, naste discutii in contradictoriu. Daca Federatia Asociatiilor Parintilor considera propunerea foarte buna, Consiliul National al Elevilor o contesta.
Prima modificare a anului scolar se refera la prelungirea programului "Scoala Altfel". Astfel toti elevii sunt asteptati la scoala incepand cu 12 septembrie, pentru 3 zile de acomodare.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Mirabela Amarandei, purtator de cuvant al ministerului Educatiei: "Sa le spunem povesti de vacanta, sunt activitati care sa reuseasca sa faca tranzitia de la vacanta la scoala, fie pot fi organizate excursii in parc, in care elevii sa povesteasca ce au facut in timpul vacantei."
Totodata, saptamana "Scoala Altfel" se va putea desfasura pe perioade diverse, pe parcursul intregului an scolar, la alegerea scolilor. Asta pentru a se evita aglomeratia la muzee si alte institutii.
Elevii vor trece propriu-zis la treaba incepand cu 15 septembrie. Iar scoala se va termina pe 23 iunie. Parintii si elevii gandesc diferit in ceea ce priveste finalul anului scolar.
Horia Onita, presedintele Consiliului national al elevilor: "Credem ca este o perioada foarte amanata, in care elevii nu mai dau randament, temperaturile sunt foarte ridicate, nu exista aer conditionat in scoli si pur si simplu e intolerabil sa mergi la scoala si sa inveti in acele conditii. Nu poti, nu dai randament si nu mai are niciun sens pana la urma."
Iulian Cristache, presedintele Federatiei asociatiilor de parinti: "Daca ne raportam la celelalte tari, avem una dintre cele mai lungi vacanta de vara din Europa. Pana la urma, nu ne putem opune vremii. Intr-adevar, se putea termina mai devreme, dar asta inseamna o programa scolara mai scurta, asta e in detrimentul elevului."
Deocamdata, proiectul ministrului Curaj este in faza de dezbatere publica, pana pe 4 iulie.
Daca acesta va trece, anul scolar 2016-207 va insuma 35 de saptamani de cursuri, cu 169 de zile lucratoare, fata de 175 de zile, intre 2015-2016. Vacanta de iarna va fi intre 17 decembrie si 8 ianuarie, cea intersemestriala intre 3 si 13 februarie, vacanta de primavara intre 19 si 30 aprilie, iar cea vara intre 24 iunie si 10 septembrie.