Sute de credinciosi au stat la coada sa se roage la moastele Sfantului Dimitrie, desi in Bucuresti erau zero grade Celsius

Dată publicare: 26-10-2014 08:14
Dată actualizare: 29-10-2014 06:51


Sambata noapte, in Bucuresti, termometrele au coborat pana la zero grade Celsius. Si cu toate acestea, sute de credinciosi au stat la coada pe Dealul Mitropoliei, ca sa se roage la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou.

Au indurat vantul rece, dar si prima ninsoare din acest an, ajutati de credinta, dar si de ceaiul cald impartit de voluntarii de la Crucea Rosie. Daca in alti ani participau la pelerinaj mii de oameni, de aceasta data, vremea pare sa le fi pus la grea incercare credinta si i-a tinut departe de racla cu moastele Sfantului Dimitrie cel Nou si de icoana cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci. Unii s-au hotarat sa infrunte totusi frigul si au asteptat rabdatori pana la patru ore, in zloata.

Altii insa, nu s-au bazat doar pe credinta si pe ajutorul divin, si au venit echipati de acasa. Odata ajunsi in fata raclei cu sfintele moaste, si-au indreptat cele mai fierbinti rugaciuni catre cer: "Pentru sanatate, sa putem sta in picioare, sa putem merge mai departe..."

"Sa fie bine, sa fie copiii fericiti, sa aiba si ei fericire si noroc in viata."

In timpul zilei, vantul a fost cel care i-a incercat greu pe credinciosi. A existat insa si categoria celor care au regretat ca au stat doar o ora la coada.

Cea mai importanta zi a pelerinajului va fi luni, 27 octombrie, cand il vom sarbatori pe Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului.


VIDEO PROTVPLUS.RO