Telemeaua de Ibănești, secretul succesului. Cum se obține saramura

×
Codul embed a fost copiat

De sărbători, mesele sunt îmbelșugate și din meniu nu ar trebui să lipsească un produs recunoscut la nivel european - telemeaua de Ibănești.

Saramura naturală în care este scăldată îi dă un gust aparte. Iar apa sărată a izvorului din Mureș e folosită și de oamenii locului în bucătărie.

Pentru oamenii din Orşova, secretul care stă în spatele succesului avut de Telemeaua de Ibăneşti nu este necunoscut. Localnicii folosesc de ani buni apa sărată a izvorului de acolo.

„Slănina o ținem cam de o săptămână în apa asta sărată, saramură, cum îi spunem, și pe urmă o scoatem și asta și o punem la fum.”

Aceeaşi saramură dă şi gustul aparte al produsului recunoscut la nivel european.

Citește și
festivalul branzei
Turist pus la muncă de ciobanii din Mărginime. "E plăcut, dar ia mult timp"
VIDEO. Șofer român de TIR pe moarte în Germania, după ce a intrat fără frâne în camionul din fața lui și a fost strivit în cabină

În această perioadă, în fabrică se lucrează fără încetare - pentru că numărul comenzilor este uriaş.

Locul din care izvorăşte apa sărată a fost concesionat de producător. Însă oricine poate lua saramura pentru a pregăti bunătăţi acasă.

„Am construit-o din nou, am îngrădit-o cu un gard de 3 metri, unde nu mai are acces nimeni. Este prevăzut cu un robinet, de unde poate fiecare om din comunele respective să vină să-și ia saramură.”

În fabrica de brânzeturi din Mureş se prelucrează zilnic 180.000 de litri de lapte - care provin de la vacile fermierilor din zonă.

Articol recomandat de sport.ro
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
Citește și...
Telemeaua de Sibiu, al şaptelea produs românesc înregistrat la UE
Telemeaua de Sibiu, al şaptelea produs românesc înregistrat la UE

Telemeaua de Sibiu devine al şaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană.

Turist pus la muncă de ciobanii din Mărginime.
Turist pus la muncă de ciobanii din Mărginime. "E plăcut, dar ia mult timp"

Ciobanii din Mărginimea Sibiului s-au strâns la Festivalul Brânzei iar turiştii ademeniţi de ideea degustării unor sortimente autentice şi a unei țuici parfumate au venit în număr mare.

Reacţia turiştilor după ce mănâncă pentru prima dată
Reacţia turiştilor după ce mănâncă pentru prima dată "chisătură". "Un lucru copleşitor"

Este primăvara, iar în minunatele sate din Transilvania, a început sezonul picnicurilor cu bunătăţi românești, săsești și ungurești.

Recomandări
Austria este de acord cu intrarea României în Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene. Ciolacu: ”Am spart gheața”
Austria este de acord cu intrarea României în Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene. Ciolacu: ”Am spart gheața”

Austria și-a schimbat poziția și ne deschide calea spre Schengen. Anunțul a fost făcut sâmbătă noapte de premierul Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

După ce au respins la ONU încetarea războiului din Gaza, SUA au aprobat ”de urgență” vânzarea a 14000 de obuze Israelului
După ce au respins la ONU încetarea războiului din Gaza, SUA au aprobat ”de urgență” vânzarea a 14000 de obuze Israelului

Guvernul SUA a aprobat "de urgenţă", fără a mai trece prin Congres, vânzarea către Israel a aproape 14.000 de obuze de tanc pentru războiul împotriva Hamas în Fâşia Gaza.

David Popovici, după ce a obținut locul 4 la Otopeni: ”Nu am cum să fac cel mai bun timp al meu de fiecare dată”
David Popovici, după ce a obținut locul 4 la Otopeni: ”Nu am cum să fac cel mai bun timp al meu de fiecare dată”

Sportivul român David Popovici, clasat pe locul patru în finala probei de 200 m liber de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni, a declarat la finalul cursei că nu poate face de fiecare dată cel mai bun timp al său.