Suprematia pepenilor de Dabuleni este amenintata de cei din Gottlob, Timis. S-a organizat concurs de spart lubenita cu CAPUL

16-08-2014 08:50

Suprematia pepenilor de Dabuleni este amenintata serios de harbuzul din comuna Gottlob,Timis. Este mai dulce si mai rosu, crescut cu ingrasaminte naturale, se lauda cultivatorii, care invita an de an cumparatorii la Festivalul Lubenitelor.

Si pentru ca distractia sa fie deplina, organizatorii au facut anul acesta un concurs inedit: spargerea lubenitei cu ... capul. Aceasta este metoda cea mai buna de a atrage cumparatori , cred organizatorii. Asa ca, fiecare pofticios de pepene trebuie sa sparga macar unul.

Localnicii spun ca faima pepenilor din Gottlob s-a raspandit mult in ultimii ani. Acesti turisti de exemplu au venit special din Germania in vacanta, ca sa prinda festivalul. Multi clienti nici nu mai vor sa guste inainte de a-i cumpara. Stiu bine ca pepenii sunt foarte dulci, se lauda producatorii.

Anul acesta, sute de oameni au participat la Festivalul Lubenitei, iar anul viitor organizatorii spera sa atraga si mai multi vizitatori...cu concerte in aer liber.


VIDEO PROTVPLUS.RO