STUDIU: Persoanele care locuiesc departe de serviciu sunt mai deprimate si stresate

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15
depresie

Cei care petrec foarte mult timp pe drumul de acasa pana la serviciu sunt mai deprimati si stresati decat cei care locuiesc aproape de munca, arata un studiu realizat de la cercetatorii canadieni.

Aglomeratia din trafic sau din mijloacele de transport in comun si orele petrecute pe drumul de acasa la serviciu le lasa oamenilor mai putin timp la dispozitie pentru alte activitati placute, iar asta ii face sa devina mai tristi si stresati, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea Waterloo, din Canada.

De asemenea, cei care petrec mult timp pe drum sunt mai predispusi sa sufere de hipertensiune si obezitate, sa fie mai lipsiti de energie si mai nemultumiti de viata lor. Rezultatele studiului mai arata si ca acest lucru este cauzat de lipsa de exercitii fizice a celor care pur si simplu nu mai au timp sa se dedice unor astfel de activitati.

Femeile par a fi cele mai afectate de stresul unui drum lung pana la serviciu. Orele de lucru flexibile, veniturile mai mari si plantele din birou ajuta la cresterea nivelelor de satisfactie si productivitate ale angajatilor, a mai descoperit studiul.

"Am descoperit ca aceia care petrec ore intregi ca sa ajunga la serviciu sunt nemultumiti de viata lor, in general. Exercitiile fizice pot ameliora starea de tristete si stresul, insa lipsa timpului nu le mai permite oamenilor sa se ingrijeasca de ei insisi", scriu canadienii, care spera ca aceste rezultate sa fie luate in cosiderare de angajatori atunci cand fac programul de lucru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO