Strada Matasari a fost cel mai viu loc din Capitala. Miile de culori au creat un oras ideal, lipsit de griji si suparari

29-05-2016 08:20

Pentru al VI- lea an la rand, a gazduit festivalul Urban "Femei pe Matasari". Mahalaua Matasari, o zona istorica, a fost locul in care acum 300 de ani se facea negot cu matasuri.

Strada a devenit apoi cunoscuta pentru damele de companie. Acum, organizatorii au vrut sa transforme strada intr-o zona de poveste.

Orasul ideal de pe Matasari a rasunat pe ritmurile de jazz ale cantaretei Akua Naru. Atmosfera idilica le-a adus in centrul atentiei pe femei, vedetele festivalului de altfel.

Promenada pe Matasari a inceput inca din timpul zilei. Miile de culori, zambetele lenese, florile, dulciuri si rochiile vaporoase au creat imaginea unui oras ideal, in care oamenii se relaxeaza, se bucura de razele soarelui si uita de orice griji.

Numele strazii, Matasari, ne dezvaluie practic povestea ei. Pe timpuri aici veneau negustorii matasari, numiti asa pentru ca vindeau matasuri la Obor.

Ani si ani mai tarziu strada a devenit renumita pentru altceva. Au facut-o celebra femeile care se plimbau seara de seara pe trotuare in speranta ca vor gasi un domn caruia sa-i ofere putina voie buna intr-una din curtile ascunse, evident in schimbul unei sume de bani. Azi insa, aici se sarbatoreste frumosul. Festivalul urban, ajuns la a 6-a editie, se incheie in seara aceasta.


VIDEO PROTVPLUS.RO