Strada Matasari a fost cel mai viu loc din Capitala. Miile de culori au creat un oras ideal, lipsit de griji si suparari
Pentru al VI- lea an la rand, a gazduit festivalul Urban "Femei pe Matasari". Mahalaua Matasari, o zona istorica, a fost locul in care acum 300 de ani se facea negot cu matasuri.
Strada a devenit apoi cunoscuta pentru damele de companie. Acum, organizatorii au vrut sa transforme strada intr-o zona de poveste.
Orasul ideal de pe Matasari a rasunat pe ritmurile de jazz ale cantaretei Akua Naru. Atmosfera idilica le-a adus in centrul atentiei pe femei, vedetele festivalului de altfel.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Promenada pe Matasari a inceput inca din timpul zilei. Miile de culori, zambetele lenese, florile, dulciuri si rochiile vaporoase au creat imaginea unui oras ideal, in care oamenii se relaxeaza, se bucura de razele soarelui si uita de orice griji.
Numele strazii, Matasari, ne dezvaluie practic povestea ei. Pe timpuri aici veneau negustorii matasari, numiti asa pentru ca vindeau matasuri la Obor.
Ani si ani mai tarziu strada a devenit renumita pentru altceva. Au facut-o celebra femeile care se plimbau seara de seara pe trotuare in speranta ca vor gasi un domn caruia sa-i ofere putina voie buna intr-una din curtile ascunse, evident in schimbul unei sume de bani. Azi insa, aici se sarbatoreste frumosul. Festivalul urban, ajuns la a 6-a editie, se incheie in seara aceasta.