Au palate cu turnulete, dar cer subventii. Cat zice neamul Mustafa ca e incalzirea la 20 camere
In tara in care functionarii publici si, mai grav, unii medici, si-au falsificat actele ca sa ia ajutoare pentru handicap, proprietarii palatelor tiganesti au in continuare tupeul sa ceara ajutoare pentru incalzire.
De ani de zile primesc bani de la stat, ca orice pensionar amarat si asta pentru ca nimeni nu i-a intrebat cat castiga. Pe viitor, insa, inspectorii vor bate la portile inalte, de fier forjat, si vor verifica daca cei care stau in cate 20 de camere, chiar nu isi permit sa plateasca pentru caldura.
Cine minte se alege cu dosar penal si amenda de 1.000 de lei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
E si pacat sa nu iti faci casa cat un bloc, daca tot plateste statul pentru intretinerea ei. Prin marinimia unor functionari numai cine nu a cerut nu a primit ajutoare de incalzire.
In aceste conditii, proprietarii asa ziselor palate de sute de mii de euro au profitat din plin. Ani la rand au declarat sub semnatura ca sunt saraci lipiti.
Cum era de asteptat si in aceasta toamna s-au dus la primarii ca sa isi ceara dreptul.
Aceleasi framantari le au si cei din neamul lui Mustafa, locatarii unei case imense. Si-au facut un calcul din care evident a reiesit ca nu pot trece iarna fara lemne de la stat. Numai in 2010, autoritatile au cheltuit 100 de milioane de euro cu cele peste un milion si jumatate de familii care au beneficiat de ajutoare de incalzire.
De voie de nevoie, autoritatile locale au inceput sa ii trieze pe cei care stau cu mana intinsa. Din cei 400 de proprietari de palate din Tg Jiu care au cerut bani, doar 10% au fost convingatori.
Pana nu demult, autoritatile acceptau cererile pe proprie raspundere ca veniturile nu pot acoperi cheltuielile. Acum, guvernul a dat o ordonanta prin care se spune clar:
"In situatia in care persoana sau familia detine bunuri mobile sau imobile de natura sa asigure acoperirea cheltuielilor de intretinere a locuintei si mentinerea unui nivel de trai decent, acestea vor fi luate in considerare".
"Primarul si serviciul public de asistenta sociala sunt obligati sa efectueze anchete sociale. La inceperea sezonului rece, 60% dintre beneficiarii ajutorului de incalzire trebuie sa fie verificati".
Mai mult, autoritatile locale trebuie sa faca anchete sociale serioase, in toate cazurile. Beneficiaza de ajutoare pentru incalzire pe lemne, carbuni sau gaz doar cei care nu au mai mult de 615 lei de persoana.