Razboi intre 200 de romi si politisti. O datorie de 5.000 de euro la camatari a ajuns la 75.000
S-a dezlantuit razboiul intr-un cartier din Ramnicu Sarat, in momentul in care un executor judecatoresc a incercat sa evacueze o familie de tigani, dintr-o casa.
Peste 200 de oameni, veniti sa-l sustina pe proprietarul casei, au luat foc atunci cand au aflat ca executorul judecatoresc vrea sa-l evacueze din locuinta. Si au aruncat cu pietre si pet-uri in fortele de ordine.
Cu totii sustin ca justitia i-ar fi dat dreptate unui camatar, de la care proprietarul ar fi imprumutat 5.000 de euro. Ca sa fie acoperite toate dobanzile uriase, cei doi au mers la notar si au facut acte pentru 75.000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru aceasta suma, barbatul care a luat banii a garantat cu casa. Si a pierdut-o, pentru ca nu a returnat intreaga suma la timp. Sustinatorii pagubitului au vrut sa-l bata pe cel care i-a luat casa.
Pentru ca nu a primit banii ceruti la data scadenta, noul proprietar l-a dat in judecata pe cel imprumutat, iar Tribunalul din Vrancea a decis ca locuinta pusa gaj sa intre in proprietatea acestuia.
Miercuri, un executor judecatoresc a venit impreuna cu noul proprietar, sa puna sechestru pe casa.
Politistii spun ca pagubitul nu a depus nicio plangere impotriva celui care l-a imprumutat, ca sa poata dovedi ca a fost pacalit. Iar cel care a dat banii are de partea sa decizia judecatorului si contractul semnat in fata notarului.
Legea camatariei a fost adoptata de parlament si este pe masa presedintelui, asteptand sa fie promulgata. Prarctic, textul defineste ce inseamna camata si camatarul. Astfel, orice persoana neautorizata care da bani cu dobanda in mod frecvent risca inchisoare de la 6 luni la 5 ani, iar banii se confisca.
Problema legii este ca nu stabileste nimic despre cum poate fi identificat camatarul. Politia nu poate interveni decat pe baza unei plangeri facuta de pagubit, urmand ulterior ca acesta sa dovedeasca daca a fost sau nu santajat sau amenintat.