Sportivii virtuali fac bani din jocurile pe calculator
Nici exercitiile fizice nu mai sunt ce au fost. In lume, a aparut un nou tip de sportivi, cei virtuali. Vorbim de tinerii care nu mai bat mingea pe maidan, ci stau in fata monitorului si practica jocurile pe calculator.
Pot fi recunoscuti nu dupa corpul bine antrenat, ci dupa ochii rosii de nesomn sau dupa mainile antrenate sa alerge pe tastatura. Fenomenul a luat o amploare mare, iar sportivii virtuali au inceput sa formeze echipe si sa se lupte intre ele la campionatele mondiale.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Faceti cunostinta cu echipa TeG, formata din 6 tineri care alearga, fac salturi sau practica fotbalul... pe calculator.
Mircea, de 23 de ani, PeRRy in lumea virtuala, este capitanul, antrenorul si managerul echipei. A facut din sporturile online mai mult decat o pasiune. Lunar, reuseste sa adune din concursurile la care participa cate 500 de euro. Pentru a avea performanta, se antreneaza zilnic impreuna cu echipa sa. Astfel, a inchiriat un apartament in zona Crangasi din Bucuresti, unde jocurile online continua tarziu in noapte.
Marius este cel mai tanar membru al echipei. Desi abia clasa a 11-a, datorita antrenamentelor, a ajuns sa fie unul din cei mai buni. Doar e printre cei care au castigat locul III, anul trecut, la un campionat european.
Un antrenament virtual se deosebeste de unul clasic. Nu se pune problema de miscare si se desfasoara oarecum in liniste... pana la victorie.
In prezent, peste 200.000 de romani sunt inregistrati pe forumurile oficiale de jocuri si practica asa-zisele sporturi virtuale. In total, in Romania exista circa 300 de astfel de echipe. Multe au reusit sa ocupe locuri fruntase la campionatele mondiale, din ultimii ani.
Medicii avertizeaza insa ca tinerii, care stau prea mult in fata calculatorului, risca sa devina dependenti de computer si sa aiba mari probleme emotionale in viata reala.