Pusculita uriasa din centrul orasului Arad a fost "sparta". Cati bani s-au strans pentru un mobilier nou la Spitalul de Copii

Dată publicare: 14-12-2015 18:44
Dată actualizare: 17-12-2015 07:00


Campania "cutia cu monede", inceputa acum o luna, la Arad, a avut un succes nebanuit. Locuitorii au donat bani in pusculita uriasa asezata in centrul orasului, ca sa fie cumparat mobilier nou, la Spitalul de copii.

Luni, cand voluntarii au ridicat cutia, au constatat ca ea cantarea peste o tona si jumatate. Pusculita transparenta a fost amplasata in fata Palatului Administrativ din Arad. Iar localnicii nu au ramas indiferenti.

Luni, 20 de voluntari s-au prezentat la deschiderea cutiei pentru a sorta monedele dar si bancnotele care, ulterior, vor fi predate unei banci. La asemena cantiate, nu a fost deloc o munca usoara. Si, totusi, voluntarii nu s-au lasat descurajati.

Voluntar: "Ma aflu aici pentru sortarea acestor monede, nu merge greu pentru copii totul este usor."

Campania de strangere a monedelor a fost initiata de Politia Locala dupa ce mai multi parinti s-au plans de conditiile in care copiii lor sunt internati in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Arad. Initial, proiectul inedit isi propunea sa stranga o tona de monede.

Insa luni, la numaratoare, cantitatea a fost depasita. Toti banii vor fi folositi pentru cumpararea de mobilier nou in sectiile spitalului.Gestul i-a impresionat pe oameni.

Localnic: "Felicitari aradenilor pentru ca au depasit tona de bani pentru cei nevoiasi. Am vazut copilasi care au spus ca si-au golit pusculita si au venit si au donat."

Viorica Graur, director general Politia Locala Arad: "Noi estimam ca se aduna in jur de 18-20 mii euro pentru ca, initial, ne-am facut calculele pentru o tona de monede si am reusit sa adunam o tona si jumatate. Avem o lista pentru sectia de pediatrie: paturi pentru copii, noptier, scaune, frigider, uscator de rufe, am fost personal si nevoile sunt mult mai mari fata de ce putem noi oferi."

Campania a fost umbrita insa si de un incident. La scurt timp dupa demararea ei, un barbat a fost cercetat pentru ca ar fi incercat sa fure monedele din pusculita uriasa. Fusese vazut chiar de sefa politiei locale din Arad, care si-a chemat colegii si impreuna au dus supectul la sectie. Ulterior, anchetatorii i-au dat drumul din lipsa de probe.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO