Solutia unor companii din tara pentru a-i ajuta pe angajatii care au copii. Firmele suporta o parte din costuri

Dată publicare: 02-09-2015 19:39
Dată actualizare: 05-09-2015 07:14


Pentru ca angajatii sa nu isi ia grijile de acasa la locul de munca, sefii mai multor companii din Romania, au gasit o solutie onorabila.

Au facut gradinite, cu program flexibil, chiar in curtea firmelor, unde angajatii isi pot inscrie copii. Iar daca se intampla ca cei mari sa ramana peste program ii pot recupera pe cei mici cand isi termina treaba.

In timp ce parintii lucreaza, cei 32 de copii se joaca vis-a-vis de ei. Asta se intampla intr-o multinationala din Cluj din sectorul gazelor naturale.

Adriana Ardelean, parinte: "Este foarte comod pentru mine. Atat din punct de vedere a timpului si financiar si faptul ca o stiu mult mai aproape ma face sa ma simt mult mai linistita. Daca stau peste program, programul gradinitei este foarte flexibil si asta la fel ma linistete. E ok."

Gabriela Gorghean, director general adjunct al companiei: "Din costurile care sunt semnificative pentru acest beneficiu pe care il acordam angajatilor, dansii platesc aproximativ 20% si compania acopera restul."

Si, pentru ca tot sunt usa-n usa, unii parinti sunt tentati sa treaca mai des pe la gradinita.

Parinte: "Am ajuns de vreo 3 ori pana la usa, dar m-am intors. Curiozitatea parintelui este intr-adevar mare, dar e bine sa nu ii deranjam."

De curand si o multinationala din Sibiu a deschis o gradinita cu 140 de locuri pentru copiii salariatilor.

Mihaela Trifa, manager resurse umane: "Pentru a putea face accesibile servicile tuturor categoriilor de angajati, compania urmeaza sa suporte o parte de peste 50% din costul acestora."


Reporter: Ce v-a spus juniorul azi dimineata?
Ana Maria Vuşmoc, angajata companie: Mi-a zis ca nu mai vrea sa merga acasa, a zis ca ii place foarte mult aici.


La Bacau, gradinita unei companii importante din domeniul alimentar, privatizata dupa revolutie, functioneaza de peste 30 de ani. Si aici angajatii beneficiaza de reduceri dar si de conditiile ca in sistem privat.

Luminiţa Nemtanu, parinte: "Este o reducere de 50%. Pot sa va spun din proprie experienta pentru ca baiatul meu merge pe timp de vara la o gradinita particulara. Aici conditiile sunt mult mai bune si gradinta beneficiaza de un spatiu foarte generos."

Aici cei mici pot lua lectii de pian sau de pictura.


VIDEO PROTVPLUS.RO