Solutia prin care iti poti recupera banii daca nu mai poti pleca in vacanta. Ce presupune asigurarea tip "storno"

Ultima actualizare: 30-07-2014 06:59

Sunteti in cautarea unei vacante mai ieftine? Atunci nu ar strica sa aruncati o privire pe internet. Este plin de anunturile unor oameni care din varii motive sunt nevoiti sa isi anuleze concediile.

Putini dintre ei au stiut ca o asigurare de tip "storno", incheiata in ziua in care isi cumparau biletul, ii ajuta sa isi recupereze banii, in caz de accidente sau evenimente grave in familie.

Oameni care au renuntat la o calatorie din diverse motive incearca sa isi recupereze, macar o parte din suma.

"Trebuia sa plec cu cineva si nu mai plec. Ce sa zic, sunt disperat. am dat 135 de euro avans si ar mai fi de dat restul pana la 330", explica un roman

Evident ca nu toate situatiile de aceste gen pot fi acoperite de o polita de asigurare. Turistii trebuie sa stie insa, ca atunci cand isi fac rezervare printr-o agentie exista si solutii:

Asigurarea storno de calatorie este acea asigurarea care iti permite sa-ti recuperezi banii dati pe vacanta in cazul in care nu mai poti pleca din motive cat se poate de serioase: te-ai imbolnavit, ai avut un deces in familie, un accident sau ai ramas fara serviciu. Pentru asta ar trebui sa platesti 1,5, maximum 2% din costul total al pachetului turistic achizitionat.

Important este ca agentul de asigurari sa fie informat imediat. Despagubirea nu poate depasi insa 2500 de euro de persoana sau 7500 de euro pentru acelasi contract.

Astfel de polite pot incheia si turistii care calatoresc pe cont propriu dar apeleaza la un broker autorizat.

Lucrurile devin mai complicate atunci cind vreti sa scapati de o vacanta care implica bilete de avion pe cursele de linie. Fie primiti un refuz clar, fie cedati locul unei alte persoane contra unei taxe de 50 sau 100 de euro. Si asta nu e tot.

"Nu poti sa schimbi nimic in cazul biletelor luate la reducere. La companiile low-cost, pretul de schimbare al numelui poate sa depaseasca costul biletului", explica Razvan Pascu, consultant in turism.

In cazul curselor charter operatiunea se simplifica intrucat touroperatorii nu au niciun interes sa ramina cu un loc liber.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO