Slujba speciala, la 300 de ani de la moartea Sfintilor Brancoveni. 13 persoane au lesinat din cauza caldurii

16-08-2014 12:50

La 300 de ani de la sacrificiul pentru credinta al Sfintilor Brancoveni, ''Biserica Sfantul Gheorghe cel Nou'' din Bucuresti a fost loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi, sute de preoti, zeci de jandarmi si chiar medici.

Daca inaltii prelati si politicienii veniti sa se roage langa alegatori au fost protejati cu un baldachin, multimea s-a copt in soare. Rand pe rand persoanele in varsta au inceput sa cedeze, iar pana la pranz nu mai putin de 13 bunici au lesinat. Si mai grav, un gard de protectie a cazut peste un copilas de 4 ani.

Pelerinii, in special oameni in varsta, au insistat sa isi ocupe locurile langa gardul de protectie de la ora 5 dimineata. Au ajuns atat de devreme ca sa fie cat mai aproape de patriarhul Daniel, dar si de racla cu moastele Sfantului Martir Voievod Brancoveanu. Nici n-a inceput bine slujba ca arsita i-a topit pe multi.

Pe la ora 11, au venit rand pe rand si politicienii. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cel al Agriculturii, Daniel Constantin, si ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Au avut rezervat cate un scaun la umbra, langa cei 41 de membi ai Sfantului Sinod. Ultimul a aparut premierul Victor Ponta, insotit de vicepremierul Gabriel Oprea. N-au inaintat pana cand presa nu le-a eliberat calea.

Slujba s-a incheiat la ora unu si abia atunci a urmat punctul culminant: trecerea pe la racla si intrarea in altarul bisericii care a fost renovata si pictata recent. Au avut intaietate fetele bisericesti si politicienii.

In tot acest timp, o femeie cu probleme cardiace a fost transportata la spital iar un gard de protectie s-a prabusit peste un copil.

Credinta le-a dat putere unora, antrenamentul altora.

Sarbatoarea continua si Duminica. Moastele Sfantului Constantin Brancoveanu vor fi purtate de la biserica Sfantul Gheorghe cel Nou din Bucuresti pana la biserica Sfantul Gheorghe de la Palatul Mogosoaia, ctitorita de voievod. Traselul are 17 kilometri. La capat ajunge cine poate.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26