Slujba speciala, la 300 de ani de la moartea Sfintilor Brancoveni. 13 persoane au lesinat din cauza caldurii
La 300 de ani de la sacrificiul pentru credinta al Sfintilor Brancoveni, ''Biserica Sfantul Gheorghe cel Nou'' din Bucuresti a fost loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi, sute de preoti, zeci de jandarmi si chiar medici.
Daca inaltii prelati si politicienii veniti sa se roage langa alegatori au fost protejati cu un baldachin, multimea s-a copt in soare. Rand pe rand persoanele in varsta au inceput sa cedeze, iar pana la pranz nu mai putin de 13 bunici au lesinat. Si mai grav, un gard de protectie a cazut peste un copilas de 4 ani.
Pelerinii, in special oameni in varsta, au insistat sa isi ocupe locurile langa gardul de protectie de la ora 5 dimineata. Au ajuns atat de devreme ca sa fie cat mai aproape de patriarhul Daniel, dar si de racla cu moastele Sfantului Martir Voievod Brancoveanu. Nici n-a inceput bine slujba ca arsita i-a topit pe multi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe la ora 11, au venit rand pe rand si politicienii. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cel al Agriculturii, Daniel Constantin, si ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
Au avut rezervat cate un scaun la umbra, langa cei 41 de membi ai Sfantului Sinod. Ultimul a aparut premierul Victor Ponta, insotit de vicepremierul Gabriel Oprea. N-au inaintat pana cand presa nu le-a eliberat calea.
Slujba s-a incheiat la ora unu si abia atunci a urmat punctul culminant: trecerea pe la racla si intrarea in altarul bisericii care a fost renovata si pictata recent. Au avut intaietate fetele bisericesti si politicienii.
In tot acest timp, o femeie cu probleme cardiace a fost transportata la spital iar un gard de protectie s-a prabusit peste un copil.
Credinta le-a dat putere unora, antrenamentul altora.
Sarbatoarea continua si Duminica. Moastele Sfantului Constantin Brancoveanu vor fi purtate de la biserica Sfantul Gheorghe cel Nou din Bucuresti pana la biserica Sfantul Gheorghe de la Palatul Mogosoaia, ctitorita de voievod. Traselul are 17 kilometri. La capat ajunge cine poate.