Sistemul prin care șoferii din Timișoara pot fi amendați dacă încalcă regulile de circulație
Dacă sunteţi şofer şi ajungeţi în Timişoara, fiţi cu ochii în 4. Peste tot sunt camere de supraveghere, iar agenţii pot viziona imaginile şi mai mult decât atât, le vor trimite amenzile, prin poştă şoferilor care trec pe roşu, sau depășesc viteza legală
În Timişoara, sistemul de monitorizare a traficului identifică peste zece mii de treceri pe roşu zilnic. Multe se termină cu accidente. 250 de intersecţii intră raza camerelor de supraveghere.
Practic poliţiştii fie vor sta în centrul de comandă unde vor monitoriza imaginile, fie vor cere imaginile primăriei şi au la dispoziţie şase luni să trimită amenzile proprietarilor de maşini. Vorbim despre treceri pe roşu şi despre depăşirea vitezei legale la intrarea în oraş, unde sunt amplasate radare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nicolae Robu, primarul Timisoarei: "Noi nu avem plan de amenzi, ceea ce vrem e să asigurăm civilizaţie şi securitate. Suntem însă într-o situaţie în care un număr mare, alarmant de mare de cetăţeni se comportă iresponsabil în trafic.”
Sistemul de monitorizare şi management al traficului din Timişoara a costat aproape zece milioane de euro, însă banii sunt din fonduri europene. Pentru a putea da amenzi, radarele şi camerele de supraveghere au fost omologate la Institutul metrologic.