Au costat o multime de bani, insa multe dintre ele NU mai functioneaza. De ce deconecteaza profesorii camerele din scoli
In zadar s-au cheltuit o gramada de bani pe sistemele de supraveghere din scoli, daca multe dintre ele nu mai functioneaza.
Asta desi cazurile de violenta sunt in crestere, iar politistii nu gasesc vinovatii, pentru ca nu exista inregistrari video din scoli.
Unii profesori cer chiar ei deconectarea camerelor pentru ca nu vor sa fie filmati. La Ploiesti, doar o treime din cele aproape 300 de camere de supraveghere montate de primarie in scoli mai sunt in functiune.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Scoala din Lipanesti, in judetul Prahova, are de cateva luni un sistem de supraveghere montat de primarie, care a costat 10.000 de lei. Dar banii au fost dati in zadar, pentru ca sistemul nu functioneaza. Primarul a constatat ca nu este online in momentul in care un parinte i s-a plans ca fetita lui a ramas fara telefonul mobil. Cand a vrut sa vada inregistrarile, edilul a constatat ca unul dintre profesori a deconectat sistemul. La randul lor, dascalii spun ca nimeni nu le-a cerut acordul pentru a fi filmati.
Doru Finichiu, profesor: "Monitorizarea sa se faca de catre directiunea scolii. Nu mi se pare corect ca alte persone din afara unitatii sa vina si sa aiba acces la aceste filmari si care poate sa le puna pe Youtube."
Cert este ca primariile care au recurs la sistemul de supraveghere in scoli sustin ca investitia face toti banii. Nu mai platesc paznici, disciplineaza copiii si supravegheaza si orele.
Robert Nica, primar Lipanesti: "Este si corectitudinea profesorului sau invatatorului fata de copil si angajamentul lui ca stie ca oricand se poate derula imaginea si cred ca aici este cea mai mare problema derularea imaginii inapoi ."
Cei mai multi dintre parinti sustin ca supravegherea orelor este un lucru bun pentru ca astfel isi stiu copiii in siguranta.
Parinte: "Eu sunt de acord pentru ca e bine, a investit, este bine pentru copiii nostri, nu ?"
Camerele de supraveghere montate in scoli ar trebui sa surprinda incidentele intre elevi sau eventualii hoti tentati sa fure calculatoare sau laptopuri.
Programul de functionare a camerelor de supraveghere in scoli este stabilit prin consiliul de administratie al scolii si este prevazut in regulamentul de ordine interioara.